| RSS

accounting outsourcing in ukraine

НОВА ФОРМА Ф4-ФСС з ТВП

Фонд непрацездатності своєю постановою від 18.01.2011 р. № 4 (далі — Постанова № 4) затвердив нові форми щоквартальних звітів Ф4-ФСС з ТВП і Ф14-ФСС з ТВП.Постанова № 4 зареєстрована в Міністерстві юстиції України 24.03.2011 р. і набуває чинності з 31.03.2011 р. (з моменту офіційного опублікування: газета «Урядовий кур’єр» від 31.03.2011 р.). Давайте розглянемо основні нюанси. 1. Оновлена форма Ф 4-ФСС з ТВП застосовується, починаючи зі звіту за І квартал 2011 року.В цілому, новий звіт схожий на спрощену версію старого.2. Звіт не подається:1)за формою Ф4-ФСС з ТВП у разі:відсутності у страхувальника заборгованості на початок кожного звітного кварталу та оборотів (тобто страхувальник нічого не сплачував на користь фонду, не отримував від фонду ніяких коштів на виплату соцдопомог) у звітному кварталі;наявності заборгованості за Фондом на початок року та відсутності оборотів (тобто страхувальник нічого не сплачував на користь фонду, не отримував від фонду ніяких коштів, включаючи для виплати соцдопомог) у звітному кварталі.2) за формою Ф14-ФСС з ТВП у разі:якщо у звітному кварталі страхувальник не отримував від Фонду та не видавав найманим працівникам путівок на санаторно-курортне лікування, придбаних за рахунок коштів Фонду. Тобто якщо підприємець не є працедавцем, він не повинен подавати ці звіти.

3. Заповнюється звітність наростаючим підсумком з початку року й представляється не пізніше 20 числа місяця наступного за звітним періодом. Тобто граничні строки подачі не змінилися: не пізніше 20 квітня; 20 липня; 20 жовтня; 20 січня.

4. Звітність подають до свого «непрацездатного» фонду (тобто за місцем обліку).

5. Звіти подаються на вибір страхувальника одним із способів:в електронній формі;на паперових носіях;надсилаються поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення(страхувальник зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу органу Фонду не пізніше ніж за десять днів до закінчення строку подання звітів).

6. У разі неподання за звітний період страхувальником звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП до зведеного звіту включається звіт страхувальника за попередній звітний період (при звіті за І квартал — залишки коштів цього страхувальника на початок звітного року) (абз. 2 п. 4.5 Постанови № 4).

7. Згідно абз. 1 п. 4.5 Постанови № 4 за несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності по коштах Фонду, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів на фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, накладається штраф в розмірі та порядку, передбаченими чинним законодавством. У свою чергу, ст. 165-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за це порушення у вигляді адмінштрафа від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (далі — НМДГ) (від 136 грн. до 255 грн.).За повторне порушення ФОП протягом року штраф становить від 10 до 20 НМДГ.

СКАЧАТЬ ФОРМУ:Додаток 1 до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням F4-FSSzTVP

С 2012 года действует новая форма, бланк которой вы можете найти на странице «Бланки социального страхования«.

(с) Banknews

Оставить комментарий 197665 просмотров, 6 - сегодня |
Follow Discussion

1 комментарий to “НОВА ФОРМА Ф4-ФСС з ТВП”

  1. Oleg Pas':

    Актуальные бланки по соцстраху здесь:
    http://banknews.com.ua/blanki/blanki-socialnogo-straxovaniya

Оставить комментарий





<