| RSS

accounting outsourcing in ukraine

ГНАУ будет бесплатно выдавать электронные ключи — BankNews

ГНАУ планировать бесплатно выдавать предпринимателям электронные ключи, которыми можно подписать отчетность в налоговые органы. Об этом сообщает BankNews со ссылкой на заявление главы ГНАУ Виталий Захарченко, которое он сделал для украинских журналистов. 

По его словам электронные ключи, которые выдают коммерческие структуры ГНАУ может выдавать предпринимателям бесплатно. Так по мнению ГНАУ может быть решена проблема рекордных очередей в районные налоговые инспекции для сдачи отчетов по доходам физических лиц. По Киеву по итогам марта 2011 года районные  налоговые инспекции должны принять 1,1 млн. деклараций за январь и февраль текущего года, тогда как обычная ежемесячная норма для сотрудников налоговых  г. Киева не превышала 60 тыс. деклараций по НДС.

Напомним, что ранее в 2006-2008 гг. ГНАУ на бесплатной основе распространяло программное обеспечение «Нотарь», при помощи которого можно было сгенерировать электронные ключи и подписать электронные файлы отчетности в налоговые органы. За 3 года действия программного обеспечения «Нотарь» количество предприятий и предпринимателей, которые воспользовались ПО «Нотарь» превысило 185 тыс. Однако в конце 2008 года програмное обеспечение «Нотарь» было признано силовыми оранами вне закона, поскольку оно не прошло необходимую процедуру криптозащиты.

По мнению экспертов, если ГНАУ создаст АЦСК, который будет генерировать элекронные ключи, и не доработает прораммное обеспечение OPZ, которое на сегодняшний день не позволяет накладывать ЭЦП, то эффект от такой инициативы будет нулевой.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 3389 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

5 комментариев to “ГНАУ будет бесплатно выдавать электронные ключи — BankNews”

  1. Corseekanec:

    так у них офор створений — «Мастер Кєй» зветься…
    секретарша завідуючого видає бланки угоди по якій треба слачувати 150 грн. щорічно…

  2. Marishon:

     А когда будут выдавать бесплатные электронные ключи? С какой даты?

  3. Oleg Pas':

    Дата будет объявлена после прихода нового состава правительства.  

  4. admin:

    Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що 22.05.2019 набрав чинності Закон України від 16 травня 2019 року № 2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги»» (далі – Закон № 2725).
    Законом № 2725 врегульовано питання надання кваліфікованих довірчих послуг у сфері справляння податків та визначено відповідні повноваження контролюючих органів у цій сфері.
    Зокрема, до Податкового кодексу України (ПКУ) введено поняття «кваліфікована електронна довірча послуга», «кваліфікований надавач електронних послуг», «кваліфікаційний електронний підпис чи печатка», «кваліфікована електронна позначка часу», «кваліфікований сертифікат відкритих ключів».
    Також Законом № 2725 уточнено, що єдиною підставою для відмови:
    ● у проходженні електронної ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність кваліфікованого електронного підпису такого платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа;
    ● у прийнятті податкової декларації засобами електронного зв’язку в електронній формі є недійсність кваліфікованого електронного підпису чи печатки такого платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа, за умови, що така податкова декларація відповідає всім вимогам електронного документа і надана у форматі, доступному для її технічної обробки.
    Крім того, Законом № 2725 визначено, що кваліфікований надавач електронних довірчих послуг центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, безоплатно надає платникам податків кваліфіковані електронні довірчі послуги.
    Водночас, Законом № 2725 внесено зміни до Митного кодексу України (МКУ) та Закону України від 08 листопада 2018 року № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», відповідно до яких на 90 днів продовжено термін, протягом якого можливо буде здійснити митне оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України, що ввезені на територію України у період з 01.01.2015 і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.
    Закон № 2725 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» від 21.05.2019 № 93.

  5. admin:

    На виконання частини восьмої статті 30 Закону України «Про електронні довірчі послуги», пункту 3 розділу IV Порядку ведення Довірчого списку, затвердженого наказом Міністерства цифрової трансформації України від 08 липня 2020 року № 104, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 липня 2020 року за № 719/35002, у зв’язку із поданням Засвідчувального центру до Довірчого списку внесено відомості про нового надавача кваліфікованих електронних довірчих послуг АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (далі – Надавач) та кваліфіковані електронні довірчі послуги, які надаються Надавачем.

    Також до Довірчого списку додано чотири кваліфіковані сертифікати відкритих ключів, сформовані Засвідчувальним центром, які Надавач використовуватиме для надання відповідних кваліфікованих електронних довірчих послуг, та які відповідають таким послугам:

    Кваліфікована електронна довірча послуга формування, перевірки та підтвердження чинності кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки – один сертифікат за міжнародним алгоритмом RSA та один сертифікат за алгоритмом ДСТУ.

    Кваліфікована електронна довірча послуга формування, перевірки та підтвердження кваліфікованої електронної позначки часу – один сертифікат за міжнародним алгоритмом RSA та та один сертифікат за алгоритмом ДСТУ.

Оставить комментарий





<