| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Налоговые органы Украины решили наказать убыточные по итогам 2008 года банки и предприятия

Налоговые органы Украины на протяжении последних дней апреля и первой декады мая 2009 года отказывались принимать декларации по налогу на прибыль за первый квартал 2009 года у предприятий, банков и страховых компаний, которые включили в декларацию накопленные убытки по итогам 2008 года. Об этом сообщает BankNews.
В частности мытари аргументировали свои требования постановлением правительства Юлии Тимошенко №427 от 22 апреля 2009 года №427 «Вопрос учета в 2009 году отрицательного значения бъекта налогообложения налогом на прибыль предприятий», а также письмом ГНАУ, подписанного и.о. главы В.Кайзерманом.
Нелегетимный текст постановления КМУ №427 от 22 апреля 2009 года нигде не был официально обнародован.
Его текст следующий:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
від 22 квітня 2009 р. N 427
Київ

Питання врахування у 2009 році від’ємного
значення об’єкта обкладення податком
на прибуток підприємств

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Установити, що сума від’ємного значення об’єкта обкладення
податком на прибуток підприємств, що виникла за результатами
2008 року, не підлягає включенню до складу валових витрат платника
податку у податкових періодах 2009 року.

На основании этого псевдозаконодательного акта ГНАУ выпустило письмо следующего содержания:

Щодо врахування від’ємного

значення об’єкта оподаткування

податком на прибуток у 2009 році

Державна податкова адміністрація України у зв’язку з прийняттям 22 квітня 2009 року постанови Кабінету Міністрів України № 427 „Питання врахування у 2009 році від’ємного значення об’єкта обкладання податком на прибуток підприємств ” з метою належної організації адміністрування податку на прибуток повідомляє наступне.

Відповідно до вищезазначеної постанови Кабінету Міністрів України „сума від’ємного значення об’єкта обкладання податком на прибуток підприємств, що виникла за результатами 2008 року, не підлягає включенню до складу валових витрат платника податку у податкових періодах 2009 року”.

Таким чином, рядок 04.9 декларації з податку на прибуток підприємства, рядок 04.10 декларації з податку на прибуток банку, рядок 4.6 додатка К1 до рядка 13 декларації з податку на доходи (прибуток) страховика та рядок 04.6 звітів про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи, що подаються за звітні періоди 2009 року, зокрема, за перший квартал цього року, не заповнюються.

Зобов’язую:

голів Державних податкових адміністрацій в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі негайно довести зазначене роз’яснення до відома платників податків і підпорядкованих підрозділів та забезпечити його врахування при проведенні контрольно-перевірочної роботи.

В.о.Голови В.О.Кайзерман

Комментарий BankNews: Появление столь явно не легитимных правительственных документов фактически означает, что украинское правительство столкнулось с бюджетным кризисом и пытается решить проблему нереального бюджета за счет предпринимателей. Если подобный документ удастся «протащить» через парламент, то это может нанести серьезный ущерб для банковской отрасли, которая понесла колоссальные убытки, исчисляемые миллиардами гривен, в 4-ом квартале 2008 года.

Оставить комментарий 2977 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<