| RSS

accounting outsourcing in ukraine

ПУМБ досяг попередньої угоди про купівлю АТ «Ідея Банк»

АТ «Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ) досяг домовленості щодо ключових умов придбання 100% акцій АТ «Ідея Банк» з польською фінансовою групою Getin Holding S.A. Сторони планують завершити угоду до кінця 1 кварталу 2022р, після отримання необхідних дозволів Національного банку України та Антимонопольного комітету. 

Придбання АТ «Ідея Банк» сприяє побудові ефективної та масштабованої банківської моделі з фокусом на розвиток роздрібного бізнесу, а також корпоративного бізнесу в малому та мікро-сегменті та повністю відповідає стратегії розвитку ПУМБ.

«Наша мета – синергія найбільш сильних сторін двох банків. З одного боку, це надійність ПУМБ, підтверджена результатами стрес-тестування НБУ, якість сервісу та експертиза в роботі з високоприбутковими сегментами ринку. З іншого боку, високий рівень компетенції Ідея Банку у роздрібному кредитуванні, сформована ресурсна база, досвід розробки власної цифрової платформи О.Банк», – прокоментував Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Після завершення угоди АТ «Ідея Банк» увійде до складу Банківської групи ПАТ «ПУМБ» як окрема юридична структура без кадрових ротацій і продовжить обслуговувати клієнтів під брендом Ідея Банк у звичайному режимі.  «Процес інтеграції проходитиме поетапно протягом 3-5 років і буде максимально комфортним для наших клієнтів, партнерів та працівників. На даному етапі в зоні нашої уваги – стабільність інфраструктури ПУМБ та Ідея Банк, подальший розвиток діджитал каналів банків та надання якісного та надійного сервісу клієнтам», — додав Сергій Черненко.

Довідка:

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) – найбільший український універсальний банк із приватним капіталом. Діяльність банку зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований у 1991 році. Банк обслуговує понад 1,6 млн. приватних та понад 83 тис. корпоративних клієнтів.

Головний акціонер банку — ТОВ «СКМ Фінанс» (92,24% акціонерного капіталу), входить до інвестиційної групи компаній SCM. SCM повністю належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Ідея Банк (раніше – Плюс Банк) заснований у 1989 році. Єдиним його акціонером є фінансова група Getin Holding S.A. (Польща). За даними Нацбанку України, на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів (5.6 млрд грн) Ідея Банк посідає 16 місце серед 71 діючих банків. Банк обслуговує понад 400 тис. приватних клієнтів.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 1444 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

2 комментариев to “ПУМБ досяг попередньої угоди про купівлю АТ «Ідея Банк»”

  1. admin:

    Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у жовтні 2021 підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) на рівні «В». Прогноз рейтингу – «стабільний».

    Також, було підтверджено національний довготривалий рейтинг ПУМБ на рівні «АА- (укр)». Рейтинг відображає кредитоспроможність ПУМБ порівняно із аналогічними українськими банками.

    Банк показує стабільне зростання за всіма показниками:

    • станом на 30 вересня 2021 року, ПУМБ заробив 3.02 млрд. грн, що на 46,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Операційний дохід банку за 9 місяців 2021 року становить понад 7,6 млрд гривень проти 5,68 млрд гривень за аналогічний період 2020 року.

    • чистий кредитний портфель банку склав 49,3 млрд гривень (зростання чистого кредитного портфелю з початку року становить +31%)

    • активи ПУМБ складають 106,3 млрд гривень (зростання з початку року становить +41%), а зобов’язання – 94,9 млрд гривень (зростання становить+45% на початок року)

    • кошти клієнтів становлять понад 84,5 млрд гривень (зростання з початку року склало +47%)

    • власний капітал банку на 30 вересня становив 11,38 млрд гривень.

    Ліквідність та достатність капіталу банку значно перевищують нормативи, встановлені регулятором. Коефіцієнт покриття ліквідністю (LCR) в іноземній валюті склав 209,7%%, у всіх валютах – 166,6% при нормативі не менше 100%. Коефіцієнт чистого стабільного фінансування (NSFR) склав 137,7%, при нормі не менше 80%. Станом на 30 вересня 2021 року показник достатності регулятивного капіталу ПУМБ склав 15,1%, що перевищує нормативне значення 10%, а достатність основного капіталу склала 11,2%, при нормативному значенні не менше 7%.

    ПУМБ є найбільшим українським банком з приватним капіталом, який вже 30 років стабільно працює на банківському ринку України. Станом на 31.09.2021, банку довіряє понад 1,6 млн клієнтів – фізичних осіб та 83 тис. корпоративних клієнтів. 40 з ТОП-100 найбільших компаній України – клієнти ПУМБ.

  2. admin:

    Антимонопольний комітет розпочав справу про концентрацію у вигляді придбання АТ «Банк Кредит Дніпро» акцій АТ «Перший інвестиційний банк» (PINbank), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління.

    Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

    «Розпорядженням державного уповноваженого від 23.11.2021 року № 09/334-р розпочато справу № 130-25/3-20-ЕК про концентрацію у вигляді придбання акціонерним товариством «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» акцій акціонерного товариства «ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», — йдеться у повідомленні.

    У серпні 2020 року бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський офіційно став новим власником банку «Кредит Дніпро» Віктора Пінчука.

    Перед цим Національний банк погодив бізнесмену Олександру Ярославському пряме набуття істотної участі в розмірі 100% статутного капіталу «Банк Кредит Дніпро», що належить Віктору Пінчуку.

    Банк «Кредит Дніпро» заснований в 1993 році.

    Єдиним акціонером до Ярославського була компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить Віктору Пінчуку.

    За 9 місяців 2021 року»Банк Кредит Дніпро» отримав 723 млн грн прибутку. Станом на 1 жовтня активи банку становили 16,2 млрд грн, а статутний капітал — 3,587 млрд грн.

    Станом на червень 2021 року основним акціонером Першого інвестиційного банку ((PINbank) є президент московського футбольного клубу ЦСКА і співвласник компанії VS Energy International Group Євген Гінер (88,89%).

    Також серед акціонерів — українець Олександр Шандрук (7,13% через ТОВ ЮФ «Укрправо»), громадянин Латвії Борис Баум (0,000026%) та громадянин Німеччини Хайнце Вольфганг (0,000004%).

    За 9 місяців 2021 року PINbank заробив 14,4 млн грн.

Оставить комментарий





<