| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Покупки на карантині: на 43% більше українців купують товари першої необхідності в інтернеті — дослідження Mastercard

Карантин вплинув на те, як українці роблять покупки. За результатами дослідження Mastercard, проведеного в травні 2020 року, кожен другий опитаний зазначив, що став купувати онлайн частіше, ніж будь-коли. При цьому кількість людей, які купують в інтернеті товари першої необхідності, збільшилася на 43%. Серед найбільш популярних «карантинних» покупок — кухонне приладдя (27%), книги (25%) і beauty товари, зокрема товари для фарбування волосся (25%), настільні ігри (19%). 

У зв’язку з вимушеною самоізоляцією серед українців також збільшився попит на онлайн-враження — 14% респондентів витрачають на них більше грошей, ніж на початку року. 45% опитаних українців оформили підписку і дивляться ТБ-програми і фільми на стрімінгових платформах, окрім цього — 50% дивляться онлайн-трансляції концертів, а трохи більше чверті (28%) «відвідують» музеї та визначні місця онлайн.

Під час самоізоляції українці стали більш щедрими: за минулий місяць 18% опитаних зробили онлайн-пожертвування на благодійність, причому 7% — вперше.

 «Активний перехід в онлайн — від покупок товарів до самоосвіти та онлайн-вражень — очікуваний в нових реаліях, і ми в Mastercard постійно працюємо над тим, щоб зробити шопінг більш зручним та безпечним для всіх, незалежно від того, як і де відбувається покупка, — зазначила Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові. — Ми бачимо зростання цифрових оплат за результатами першого кварталу цього року, а нове дослідження показує, що онлайн-покупки вже стають новою платіжною звичкою українців».

Українці побачили в карантині можливість зайнятися самоосвітою, покращити навички, а також спробувати щось нове. Більше половини опитаних освоюють онлайн-банкінг (59%) і вчаться готувати за допомогою онлайн-відеоуроків (58%), а 35% користуються дистанційними медичними послугами. Кожен десятий українець вивчає програмування, а 15% опитаних освоюють техніку стрижки онлайн.

Безпека онлайн-оплат — те, що найбільше хвилює покупців. 91% респондентів проявляють обережність купуючи онлайн, а 77% переживають, що можуть стати жертвами інтернет-шахраїв. Прагнучи зробити онлайн-оплати безпечними, українці дотримуються простих правил: 4 із 5 опитаних (80%) віддають перевагу сайтам відомих рітейлерів, а перш ніж зробити покупку онлайн, уважно вивчають відгуки (89%) і попередньо зв’язуються з продавцем (55%).

ТОП-10 найбільш популярних онлайн-занять українців на самоізоляції

  1. 77% спілкуються з рідними, друзями і колегами за допомогою відеодзвінків;
  2. 68% дивляться комедії або стендапи;
  3. 50% дивляться онлайн-трансляції концертів;
  4. 45% оформили підписку на Netflix, Amazon Prime Video, Disney+;
  5. 37% вчаться готувати;
  6. 33% грають в онлайн-відеоігри;
  7. 24% вивчають мови;
  8. 28% «відвідують» музеї та визначні місця онлайн;
  9. 20% займаються фітнесом за допомогою онлайн-занять;
  10. 15% вирушили у відпустку онлайн.

ТОП-10 найбільш популярних товарів на самоізоляції

  1. Кухонне приладдя (27%);
  2. Товари для фарбування волосся (25%);
  3. Книги (25%);
  4. Настільні ігри (19%);
  5. Машинки для стрижки волосся (15%);
  6. Пазли (14%);
  7. Комп’ютери / електроніка (13%);
  8. Очищувачі повітря (13%);
  9. Килимки для йоги / занять у залі (12%);
  10. Подушки (11%).

Поради з безпеки онлайн-оплат від Mastercard:

  • Обирайте захищені сайти: оплачуйте покупки тільки через захищені веб-сторінки. Безпечні сайти починаються з «https» і містять символ закритого замка в адресному рядку.
  • Не розкривайте свої дані: ніколи не відправляйте дані платіжної картки електронною поштою, в СМС-повідомленні, через соцмережі і не повідомляйте по телефону.
  • Оновлюйте свій захист: не забувайте оновлювати свою систему захисту незалежно від пристрою, з якого ви збираєтеся зробити покупку: телефона, ноутбука або планшета.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 634 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<