| RSS

accounting outsourcing in ukraine

НБУ знизив облікову ставку до 10%

Національний банк України сьогодні вирішив зменшити облікову ставку до 10%. 

«Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 10% річних з 13 березня 2020 року», — повідомив голова НБУ Яків Смолій.

За його словами, НБУ продовжує прогнозоване пом’якшення монетарної політики, щоб повернути інфляцію в цільовий діапазон 5% +/- 1 в.п. та підтримати економічне зростання в Україні в умовах охолодження світової економіки.

При цьому регулятор перегляне макроекономічні прогнози в квітні через нестабільну ситуацію на ринках у зв’язку з поширенням коронавірусу.

«У січні-лютому споживча інфляція сповільнилася швидше, ніж передбачала прогнозна траєкторія (до 3,2% у січні та 2,4% у лютому у річному вимірі), продовжуючи перебувати нижче цільового діапазону 5% +/-1 в.п. Також в обох місяцях дещо нижчою за прогноз була базова інфляція», — зазначив Смолій.

Він підкреслив, що стрімкіші темпи уповільнення інфляції зумовлені подальшим відображенням торішнього зміцнення гривні у вартості товарів, значною пропозицією більшості сирих продуктів харчування, нижчими цінами на енергоносії. Ці чинники нівелювали ефект сильного споживчого попиту, який підсилювався тривалим зростанням реальних доходів населення.

У січні НБУ прогнозував, що інфляція на кінець року буде 4,8%. Але цей прогноз може бути переглянутий у квітні залежно від подальшого розвитку подій.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 321 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<