| RSS

accounting outsourcing in ukraine

За 5 місяців до банкрутства банк УФС уклав 3,3 тис. фіктивних депозитних угод

З квітня 2014 року ПАТ «КБ «Український фінансовий світ», головний офіс якого знаходився у м. Донецьк, ще до визнання частини Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями, самовільно припинив подачу поточної звітності до держустанов, зокрема до Нацбанку України. Коли було ухвалено рішення про виведення банку з ринку через його неконтрольованість, виявилося, що за три місяці сума гарантованого відшкодування вкладникам цього банку була збільшена майже у 4 рази. 

Як повідомила Наталія Рудуха, на 1 квітня 2014 року загальна сума вкладів складала близько 260 млн грн, а після запровадження тимчасової адміністрації представниками Фонду було встановлено, що банком було укладено 3300 псевдоугод з фізособами, які здійснювались у головному офісі фінустанови вночі зі швидкістю обслуговування 10 клієнтів за одну хвилину. Внаслідок цих дій перед запровадженням тимчасової адміністрації сума гарантованого відшкодування вкладникам банку «УФС» зросла до 966,74 млн грн.

Станом на 1 березня Фонд відшкодував кошти вкладникам ПАТ «КБ «УФС» на суму близько 465 млн грн. Додатково у реєстрі до виплати ще майже 500 млн грн, однак зазначена сума була сформована в результаті шахрайських дій, вчинених фактично за кілька тижнів до введення тимчасової адміністрації.

Крім того, у цей період було значно нарощено кредитний портфель банку – майже на 400 млн грн. Так, чотирьом фізичним особам було видано незабезпечені (бланкові) кредити на загальну суму 212 млн грн. Наразі позичальники не виконують свої зобов’язання за кредитними договорами.

Нагадаємо, на підставі постанови НБУ від 14.08.2014 №491 «Про віднесення ПАТ «КБ «УФС» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду було ухвалено рішення від 14.08.2014 №69 «Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «КБ «УФС». Процедуру ліквідації банку розпочато 13 листопада 2014 року (рішення виконавчої дирекції Фонду від 13.11.2014 №119).

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 568 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

1 комментарий to “За 5 місяців до банкрутства банк УФС уклав 3,3 тис. фіктивних депозитних угод”

  1. admin:

    Чем в итоге это закончится?

Оставить комментарий





<