| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Україна завершила розміщення єврооблігацій на суму 1,25 млрд. доларів США з погашенням в 2029 році

30 квітня 2021 року Україна провела розрахунки за новим випуском облігацій зовнішніх державних позик (єврооблігацій) на суму 1 250 000 000 доларів США з погашенням в 2029 році.  4 травня єврооблігації будуть включені в офіційний список та допущені до торгів на головному ринку біржі London Stock Exchange. Це перше розміщення суверенних єврооблігацій України на Лондонській фондовій біржі. 

Дохідність єврооблігацій була встановлена на рівні 6,875%. Заявки були отримані від 223 інвесторів на суму понад 3,3 млрд дол США. Інвесторська база всієї транзакції переважно складається з фондів, що управляють активами (84%), хедж-фондів (9%), страхових і пенсійних фондів (5%) та банків (2%).

Найбільший попит був зі сторони інвесторів зі Сполученого Королівства, Сполучених Штатів та країн континентальної Європи, які придбали більшу частину єврооблігацій нового випуску  — їх частки склали 42%, 34% та 21% відповідно. Інвестори з Азії, Близького Сходу та Північної Африки купили 3% розміщення.

Кошти від нового випуску єврооблігацій були перераховані на рахунок Державної казначейської служби України та будуть використані для фінансування державного бюджету.

«Незважаючи на повернення до шляху фіскальної консолідації в цьому році, потреби України у фінансуванні все ще високі, порівняно з попередніми роками. В рамках нашої стратегії управління державним боргом, було прийнято рішення покрити більшість цих потреб на внутрішньому ринку та в національній валюті. Успішно впроваджуючи цю стратегію в І кварталі, ми повернулись на міжнародні ринки капіталу після їх стабілізації, щоб покрити частину наших валютних потреб на цей рік. Ми раді, що в менш стабільних ринкових умовах для економік, що розвиваються, ринки все ще залишаються сприятливими для емітентів, що послідовно впроваджують розсудливу фіскальну і монетарну політику, і проактивно взаємодіють зі спільнотою інвесторів», — прокоментував Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.

BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs International та J.P. Morgan виступили спільними лід-менеджерами транзакції.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 811 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

1 комментарий to “Україна завершила розміщення єврооблігацій на суму 1,25 млрд. доларів США з погашенням в 2029 році”

  1. admin:

    XS2010028699 $ 1 250 000 21.05.2029 6,876%

Оставить комментарий





<