| RSS

accounting outsourcing in ukraine

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» серії B на рівні uaBBB-

IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових облігацій ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» серії В на рівні uaВВВ- з прогнозом «у розвитку»

У IV кварталі 2019 року обсяг акціонерного капіталу ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» було збільшено з 16,5 тис. грн до 5 млн грн. Власником та кінцевим бенефіціаром товариства є громадянка України Костенко Неля Іванівна.

Загальний обсяг валюти балансу за 9 місяців 2020 року зріс майже на третину – до 1,2 млрд грн. Основу активів формують поточні та довгострокові фінансові інвестиції, а також поточна дебіторська заборгованість. Враховуючи отримання значних доходів у вигляді дивідендів від дочірніх компаній, ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» отримало суттєвий прибуток, що сприяло нарощенню власного капіталу до понад 1 млрд грн станом на кінець ІІІ кварталу 2020 року. В свою чергу, залучені кошти представлені, насамперед, довгостроковими зобов’язаннями за розміщеними облігаціями та отриманою безвідсотковою фінансовою допомогою.

За підсумками січня-вересня 2020 року компанія отримала чистий прибуток в сумі понад 393 млн грн (690 млн грн за 2019 рік). Разом з цим фінансовому результату компанії притаманні суттєві коливання, що обумовлено специфікою діяльності. Внаслідок нестабільної ситуації на фондовому ринку, на думку Рейтингового агентства IBI-Rating, зберігаються підвищені ризики проведення операцій з цінними паперами.

Рішення про публічне розміщення облігацій серії В прийнято Загальними зборами учасників ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» (Протокол зборів учасників від 14.03.2016 р.). Мета емісії – інвестування в ліквідні цінні папери підприємств електроенергетичної галузі, металургійної галузі, готельного господарства, а також підприємств, що надають фінансові послуги.

Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту обумовлено достатнім рівнем покриття заборгованості за розміщеними облігаціями власним капіталом, а також наявністю поручителя ПрАТ «Кіровоградобленерго» (кредитний рейтинг uaBBB), який є природним монополістом з розподілу електроенергії на території Кіровоградської області. Разом з цим концентрація інвестицій емітента за окремими видами цінних паперів у складі портфеля фінансових інвестицій зберігається високою, що наражає на ризики у разі невиконання одним із контрагентів своїх зобов’язань. Крім того, емітент здійснює діяльність на фінансовому ринку, що характеризується підвищеною чутливістю до впливу кризових явищ, зокрема при наявній нестабільній політичній та економічній ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА», в тому числі: фінансова звітність за період 2017-2019 рр. та 9 місяців 2020 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 463 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

1 комментарий to “IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «ЕНЕРГОПОСТАВКА» серії B на рівні uaBBB-”

  1. admin:

    Электроэнергия для частных потребителей стала дороже из-за снятия льготного тарифа.

Оставить комментарий





<