| RSS

accounting outsourcing in ukraine

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг та рейтинг інвестиційної привабливості міста Біла Церква

Національне рейтингове агентство ІВІ-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу м. Біла Церква на рівні uaBBB+ з прогнозом «у розвитку» та рейтингу інвестиційної привабливості на рівні invА-.

Такі рівні рейтингів відображають достатню спроможність міста розраховуватися за своїми зобов’язаннями та високу інвестиційну привабливість. Прогноз «у розвитку» вказує на високу вірогідність зміни кредитного рейтингу протягом року. На даний час такий прогноз застосовується до усіх суб’єктів рейтингування. Він обумовлений посиленням невизначеності щодо дії органів влади і господарюючих суб’єктів на тлі загострення епідеміологічної ситуації в Україні та світі. Позначення «-» та «+» вказують на проміжну категорію рейтингу відносно основної категорії.

При оновленні рейтингів було враховано:

1. Структуру економічного комплексу міста та динаміку ключових показників
Біла Церква має достатньо диверсифіковану економіку, потужний промисловий комплекс та розвинену торговельну мережу. У розрахунку на одного мешканця роздрібний товарооборот за результатами січня- червня 2020 року склав 17,5 тис. грн, що на 45% перевищує значення показника за аналогічний період попереднього року та суттєво вище, ніж значення цього показника по Україні в цілому. Обсяги реалізації промислової продукції у розрахунку на 1 особу по місту Біла Церква за результатами 6 місяців 2020 року склали 21,2 тис. грн, що дещо нижче, ніж по Україні в цілому. Внаслідок запровадження протиепідемічних заходів, зумовлених пандемією COVID-19, значення показника зменшилось на 25% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

2. Ефективність фінансової політики та показники бюджету

Власні доходи бюджету за 9 місяців 2020 року склали 846,8 млн грн (+10,22% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року). За результатами 9 місяців 2020 року план за власними доходами по загальному фонду було виконано на 100,9%. Доходи по спеціальному фонду були виконані на 166,6%. Бюджет м. Біла Церква характеризується достатнім рівнем ліквідності. За результатами 9 місяців 2020 року загальний профіцит бюджету міста склав 18 147,7 тис. грн. Пряме боргове навантаження є низьким. Станом на 01.10.2020 р. сума прямого боргу складає 29,2 млн грн (3,45% від власних доходів за 9 місяців 2020 року). Запозичення, гарантовані міською радою, відсутні.

3. Інвестиційний потенціал міста
Перевагами географічного положення м. Біла Церква є близькість до столиці (80 км) та вигідне розташування на перетині автомобільних та залізничних шляхів, що доповнюється зручною транспортною та логістичною інфраструктурою. Поблизу міста наявні родовища корисних копалин: суглинку, граніту, гранодіориту, піску, мінеральних радонових вод. В місті наявна необхідна інфраструктура для культурного, оздоровчого, подієвого, екстремального та ділового туризму.

Конкуренція для бізнесу та вартість трудових ресурсів є помірною. Територія м. Біла Церква має вільні площі для подальшої розбудови міста та розміщення нових підприємств та житлових районів, що закладено в Генеральному плані. У власності територіальної громади перебуває певна кількість об’єктів, що становлять комерційний інтерес. В місті створено інфраструктуру розвитку підприємництва, в тому числі, функціонують 2 індустріальні парки, загальний земельний банк яких перевищує 70 га. Центром підтримки інвесторів виступає комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви».

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від міста Біла Церква, у тому числі: показники соціально-економічного розвитку, статистичні дані, казначейська звітність, програмні матеріали, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 569 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

1 комментарий to “IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг та рейтинг інвестиційної привабливості міста Біла Церква”

  1. admin:

    Доходы бюджета Белой Церкви растут.

Оставить комментарий





<