| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Укрексімбанк розпочав відбір банків-кредиторів

Укрексімбанк розпочав відбір банків-кредиторів за програмою Уряду з надання  державних гарантій на портфельній основі.   

Укрексімбанк діятиме як Агент Уряду за програмою фінансової державної підтримки суб’єктам мікро- та малого підприємництва згідно з Порядком надання державних гарантій на портфельній основі у 2020 (далі – Порядок). Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 25 листопада 2020 року.

Метою надання гарантій на портфельній основі є підтримка мікро-, малого та середнього бізнесу в Україні через спрощення доступу підприємствам до банківського фінансування, а відтак – сприяння розвитку економіки.

Укрексімбанк в якості Агента Уряду за цією програмою здійснює збір документів від банків, що мають бажання взяти участь у програмі, їх перевірку, підготовку проектів договорів, які укладатимуться між гарантом та банками-кредиторами щодо надання державних гарантій.

Крім того, Укрексімбанк здійснюватиме моніторинг та звітування про стан реалізації програми і супроводжуватиме процес розрахунків у разі настання гарантійних випадків.

Зауважимо, що відповідно до умов Порядку, для участі у відборі банкам необхідно до 7 грудня 2020 р. надіслати на адресу агента звернення про заінтересованість в отриманні державних гарантій на портфельній основі, разом з необхідним переліком документів (пункт 6 Порядку).

За результатами відбору серед банків, які подадуть документи агента, Уряд визначатиме банки-кредитори та обсяги надання державних гарантій для кожного такого кредитора.

На підставі відповідного рішення Уряду з банками-кредиторами укладатимуться договори щодо надання державних гарантій і такі банки зможуть формувати портфелі кредитів, що частково забезпечуються державною гарантією на портфельній основі.

З огляду на це, Укрексімбанк запрошує українські банки брати активну участь у програмі державних гарантій на портфельній основі та без зволікань надавати свої заявки на участь.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 246 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<