| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Налоговая в 2012 году выдала 260 тыс. сертификатов ЭЦП

С момента создания АЦСК ИДД ГНС работниками было обслужено более 147 тыс. клиентов и сформировано более 260 тыс. усиленных сертификатов электронно-цифровой подписи (ЭЦП). Об этом сообщает BankNews со ссылкой на данные пресс-службы налоговой службы Украины.   

В частности в декабре 2012 года было обслужено 31,4 тыс. клиентов. Наибольшим спросом сервис пользуется у физических лиц (24,5 тыс. клиентов, что составляет 77,9 %).

За 4-й квартал 2012 года было обслужено 84,5 тыс. клиентов, которым было выдано 136 тыс. сертификатов. За первые 4 месяца 2012 года (май-сентябрь) было обслужено 62,5 тыс. клиентов, из которых 38,3 тыс. – физлица, которым выдано 124 тыс. сертификатов.

По состоянию на январь 2013 года клиентов по всей территории Украины обслуживают 55 представительств АЦСК ИДД ГНС, хотя на начало 4-го квартала 2012 года таких пунктов насчитывалось всего 36.

При помощи сертификатов АЦСК ИДД ГНС можно бесплатно подавать отчетность в электронном виде в налоговые органы, а также осуществлять регистрацию физических лиц в качестве предпринимателей и осуществлять госрегистрацию юридических лиц у государственного регистратора.

Оставить комментарий 2527 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

3 комментариев to “Налоговая в 2012 году выдала 260 тыс. сертификатов ЭЦП”

  1. admin:

    ПриватБанк проведет обновление технического парка системы аккредитованного центра сертифицированных ключей (АЦСК), с помощью которой клиенты могут получать и использовать сертификаты для электронно-цифровой подписи.

    Как сообщили в ИТ-службе банка, обновление технического парка сервиса позволит в несколько раз увеличить его пропускную способность и обеспечить устойчивую работу в ближайшие годы при дальнейшем увеличении нагрузки за счет активного внедрения в Украине цифровых госуслуг и частных сервисов.

    По информации ИТ-службы банка, технические работы начнутся 30.11.2018 в 23:00 и завершатся до 21:00 01.12.2018. В течение этого периода сервисы АЦСК будут недоступны. В связи с чем банк рекомендует в случае необходимости провести срочные операции с использованием ЭЦП заранее.

    Источник: ПриватБанк

  2. admin:

    Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що 22.05.2019 набрав чинності Закон України від 16 травня 2019 року № 2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги»» (далі – Закон № 2725).
    Законом № 2725 врегульовано питання надання кваліфікованих довірчих послуг у сфері справляння податків та визначено відповідні повноваження контролюючих органів у цій сфері.
    Зокрема, до Податкового кодексу України (ПКУ) введено поняття «кваліфікована електронна довірча послуга», «кваліфікований надавач електронних послуг», «кваліфікаційний електронний підпис чи печатка», «кваліфікована електронна позначка часу», «кваліфікований сертифікат відкритих ключів».
    Також Законом № 2725 уточнено, що єдиною підставою для відмови:
    ● у проходженні електронної ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність кваліфікованого електронного підпису такого платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа;
    ● у прийнятті податкової декларації засобами електронного зв’язку в електронній формі є недійсність кваліфікованого електронного підпису чи печатки такого платника податків, у тому числі у зв’язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа, за умови, що така податкова декларація відповідає всім вимогам електронного документа і надана у форматі, доступному для її технічної обробки.
    Крім того, Законом № 2725 визначено, що кваліфікований надавач електронних довірчих послуг центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, безоплатно надає платникам податків кваліфіковані електронні довірчі послуги.
    Водночас, Законом № 2725 внесено зміни до Митного кодексу України (МКУ) та Закону України від 08 листопада 2018 року № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», відповідно до яких на 90 днів продовжено термін, протягом якого можливо буде здійснити митне оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України, що ввезені на територію України у період з 01.01.2015 і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.
    Закон № 2725 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» від 21.05.2019 № 93.

  3. admin:

    На виконання частини восьмої статті 30 Закону України «Про електронні довірчі послуги», пункту 3 розділу IV Порядку ведення Довірчого списку, затвердженого наказом Міністерства цифрової трансформації України від 08 липня 2020 року № 104, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 липня 2020 року за № 719/35002, у зв’язку із поданням Засвідчувального центру до Довірчого списку внесено відомості про нового надавача кваліфікованих електронних довірчих послуг АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (далі – Надавач) та кваліфіковані електронні довірчі послуги, які надаються Надавачем.

    Також до Довірчого списку додано чотири кваліфіковані сертифікати відкритих ключів, сформовані Засвідчувальним центром, які Надавач використовуватиме для надання відповідних кваліфікованих електронних довірчих послуг, та які відповідають таким послугам:

    Кваліфікована електронна довірча послуга формування, перевірки та підтвердження чинності кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки – один сертифікат за міжнародним алгоритмом RSA та один сертифікат за алгоритмом ДСТУ.

    Кваліфікована електронна довірча послуга формування, перевірки та підтвердження кваліфікованої електронної позначки часу – один сертифікат за міжнародним алгоритмом RSA та та один сертифікат за алгоритмом ДСТУ.

Оставить комментарий





<