| RSS

accounting outsourcing in ukraine

ПриватБанк переміг у суді щодо права розпорядження майном ТЦ “Приозерний” у Дніпрі

25 травня 2022 року Центральний апеляційний господарський суд (м. Дніпро) задовольнив апеляційну скарга АТ КБ “ПриватБанк” на ухвалу судді Господарського суду Дніпропетровської області Манько Г.В., якою державному банку було заборонено користуватися та розпоряджатися власним нерухомим майном в м. Дніпро — ТЦ “Приозерний”. 

За результатами судового засідання скасована сумнівна ухвала Господарського суду Дніпропетровської області від 24.12.2021 про вжиття заходів забезпечення позову. Також суд відмовив ТОВ «Алонза» в задоволенні заяви про забезпечення позову.

Нагадаємо, що ТЦ “Приозерний”, який був предметом іпотеки за кредитними зобов’язаннями ряду компаній, пов’язаних із колишнім топ-менеджментом ПриватБанку, законно перейшов у власність банку в 2016 році до націоналізації.

Повʼязане з колишніми власниками банку ТОВ “Алонза” при наявній заборгованості за оренду ТЦ “Приозерний” в розмірі більше 23 млн грн, замість сплати боргу через суд вимагало заборонити банку розірвання договору оренди чи передачу частини майна у оренду іншим особам.

(c) Banknews

 

»Главная страница«

Оставить комментарий 946 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

1 комментарий to “ПриватБанк переміг у суді щодо права розпорядження майном ТЦ “Приозерний” у Дніпрі”

  1. admin:

    ПриватБанк відстояв у Верховному Суді додаткові майнові вимоги на 500 млн грн до банкрута

    25 травня Судова палата з розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського у складі Верховного Суду підтвердила законність додаткових вимог АТ КБ «ПриватБанк» на суму більше 500 млн грн у справі № 904/5314/20 про банкрутство ТОВ «Товариство освіти ім. М.С. Грушевського».

    Вимоги держбанку складаються із заборгованості з винагороди, оплату якої сторони погодили умовами кредитних договорів. Загальний розмір заборгованості банкрута перед ПриватБанком становить більше 874 млн. грн. Кредитори боржника, що пов’язані з колишнім топ менеджментом банку, безуспішно намагалися поставити під сумнів майнові вимоги банку з метою зменшення впливу держбанку у процедурі банкрутства компанії.

    “Окрім захисту прав банку як кредитора, додаткова цінність цієї перемоги полягає в тому, що правові висновки, викладені Верховним Судом у вказаній справі, матимуть безумовний вплив на розгляд судами вимог банку з винагороди в інших справах, — відзначив Олег Лазовський, керівник напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства. — Загальна сума таких вимог складає більше ніж 1 млрд. грн”.

    Нагадаємо, що саме у цій справі про банкрутство, пов’язані кредитори боржника, намагаються позбавити держбанк права власності на будівлю у м. Дніпро. Касаційна скарга ПриватБанку на постанову Центрального апеляційного господарського суду та рішення Господарського суду Дніпропетровської області у цій справі призначена Верховним Судом до розгляду на 15 червня 2022 року.

Оставить комментарий





<