| RSS

accounting outsourcing in ukraine

«Доступна іпотека 7%»: скільки кредитів видано за рік?

2 Январь, 2022 | Нет комментариев | Размещено в банк, ипотека, кредит, Украина

Станом на 30 грудня 2021 року за програмою «Доступна іпотека 7%» уповноваженими банками підписано 1320 кредитних договорів на загальну суму 1,145 млрд грн. 

Про це повідомляє сайт Міністерства фінансів України. Серед них первинний ринок займає 22,8%, вторинний – 77,2% відповідно. Програма стартувала з 1 березня 2021 року. У ній задіяно 25 регіонів країни, у тому числі м. Київ. Згідно з поданими громадянами заявками на отримання кредитів, беззаперечними лідерами серед регіонів були: Київська обл. – 31,3%; м. Київ – 31,1 %.

Серед інших регіонів, високу активність продемонстрували: Львівська обл. – 6,4%; Харківська обл. – 5,7%; Волинська обл. – 4 %. Загалом до уповноважених банків надійшло 1865 заявок на участь у програмі на загальну суму 1,614 млрд грн, з яких 23,3% становить первинний ринок і 76,7% – вторинний.

Для залучення більшої кількості учасників у державних програмах «Доступна іпотека 7%» та «Доступні кредити 5-7-9%» Мінфін розробив відповідну постанову Кабінету Міністрів України, яка була прийнята на засіданні Уряду 21 жовтня 2021 р.

Постановою зокрема передбачається: скасування вікових обмеженнь до нерухомого майна (крім об’єктів нерухомості в обласних центрах із чисельністю населення більше 1 млн, що мають бути прийняті в експлуатацію або реконструйовані не раніше ніж протягом десяти років); збільшення ліміту можливого перевищення площі предмета іпотеки – з 20% до 40% від нормативної площі, яка сплачується позичальником самостійно. На сьогодні у програмі «Доступна іпотека 7%» беруть участь 21 уповноважений банкі. Банки, що долучилися до держпрограми, продовжують удосконалювати власні процедури іпотечного кредитування згідно з оновленими умовами Програми, розробляють інформаційні матеріали для потенційних позичальників, проводять навчання персоналу тощо. При цьому у Мінстерстві звертають увагу, що саме банк приймає рішення стосовно видачі кредиту, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника.

(с) Banknews

 

»Главная страница«

Оставить комментарий 345 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<