| RSS

accounting outsourcing in ukraine

АТ «Укрексімбанк» оголошено завчасні результати пропозиції викупу облігацій власного боргу, випущених на міжнародних ринках

Вчора, 9 листопада 2020 року, банк відповідно до умов пропозиції викупу оголосив завчасні результати тендерної пропозиції викупу облігацій, випущених компанією Biz Finance PLC. 

Загальна сума заявок, які надійшли від держателів облігацій в межах терміну завчасного подання, склала:

  • за облігаціями з погашенням у 2022 р. – 84 047 000 дол. США за номінальною вартістю;
  • за облігаціями з погашенням у 2025 р. – 372 689 000 дол. США за номінальною вартістю.

Загальна сума прийнятих банком заявок на викуп склала:

  • за облігаціями з погашенням у 2022 р. – 84 047 000 дол. США за номінальною вартістю;
  • за облігаціями з погашенням у 2025 р. – 215 948 000 дол. США за номінальною вартістю.

«Укрексімбанк вперше серед українських емітентів єврооблігацій провів про-активну операцію керування зобов’язаннями без одночасного розміщення нового випуску (cash-tender). Зауважу, що загалом ринкова кон’юнктура сприяла вдалому заповненню книги заявок на викуп. Проведення викупу облігацій оптимізує цінові параметри пасивної бази банку, та, відповідно, покращує структуру його балансу. Оздоровлення фінансового стану є одним з пріоритетних завдань, які поставлені перед нами Урядом для подальшої ефективної діяльності на внутрішньому ринку та світовій арені», – зазначив Євген Мецгер, Голова Правління Укрексімбанку.

«Ця трансакція є справжньою віхою для українських емітентів та для Укрексімбанку в його постійних зусиллях щодо покращення показників прибутковості та оптимізації профілю зобов’язань. Успішний результат та реакція ринку свідчать про розуміння емітентом ринків капіталу та присутність на них, та про пропонування інвесторам добре сприйнятої ціни, одночасно орієнтуючись на волатильність на складних ринках. GS дуже радий бути пов’язаним з цією трансакцією та Укрексімбанком як емітентом», – зазначив Ніл Слі, Керуючий директор, співголова відділу ринків капіталу, які зростають, у Goldman Sachs (дилер-менеджера операції).

Ціна викупу за облігаціями з погашенням у 2025 р. склала 104,5%, за облігаціями з погашенням у 2022 р. –  103,75% від номіналу, та відповідно до умов пропозиції викупу сьогодні, 10 листопада 2020 р., банком здійснено розрахунок за прийнятими облігаціями.

Нагадаємо, що 26 жовтня 2020 року банк офіційно запросив держателів облігацій з погашенням у 2025 р. і ставкою купону 9,75% та облігацій з погашенням у 2022 р. і ставкою купону 9,625%, випущених компанією Biz Finance PLC для цілей надання кредитів АТ «Укрексімбанк», взяти участь у пропозиції з викупу цих облігацій на загальну суму до 300 млн. дол. США.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 460 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<