| RSS

accounting outsourcing in ukraine

IBI-Rating підвищило кредитний рейтинг АТ «СКАЙ БАНК» до рівня uaA

2 Сентябрь, 2020 | Нет комментариев | Размещено в банк, рейтинги, Украина, финансы

IBI-Rating повідомляє про підвищення кредитного рейтингу АТ «СКАЙ БАНК» до рівня uaA з прогнозом «у розвитку».
АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «СКАЙ БАНК» – один з перших комерційних банків Східної України, який було засновано 08.02.1991 р. у формі товариства з обмеженою відповідальністю з найменуванням Регіональний комерційний банк «Регіон-банк». Банківська установа відноситься до групи банків з приватним капіталом – основним акціонером виступає фізична особа Бабаєв Аріф (Казахстан), якому належить 99,44% капіталу. Банк співпрацює з клієнтами різних галузей економіки, при цьому пріоритетним напрямком співпраці є комплексне обслуговування клієнтів юридичних осіб та підприємців з використанням сучасних банківських технологічних рішень.

За інформацією банку, до кінця 2020 року АТ «СКАЙ БАНК» планує збільшити статутний капітал до 400,1 млн. грн. за рахунок додаткових внесків до капіталу нового стратегічного партнера – Freedom Holding Corp (здійснює фінансову діяльність, роздрібні брокерські операції, консультування з питань інвестицій, торгівлю цінними паперами, інвестиційно-банківські та андерайтингові послуги через свої дочірні компанії в Казахстані, Україні, Узбекистані, Киргизстані, РФ, Німеччині і на Кіпрі). Також планується розширення регіональної мережі установи завдяки співпраці із новим учасником банку.

В аналізованому періоді спостерігалось покращення показників ефективності діяльності банківської установи, що було досягнуто, зокрема, нарощенням надходжень від інвестицій у державні цінні папери, форексних операцій, меншим ніж торік обсягом витрат на формування резервів. Чистий операційний дохід АТ «СКАЙ БАНК» за підсумками І півріччя 2020 року становив понад 43 млн. грн. (+12% порівняно з аналогічним періодом минулого року), чому, насамперед, сприяв суттєвий результат від переоцінки та операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. Як наслідок, чистий фінансовий результат в аналізованому періоді був додатним, на відміну від попередніх років – чистий прибуток АТ «СКАЙ БАНК» за січень-червень 2020 року склав 7,3 млн. грн.

Підвищення кредитного рейтингу АТ «СКАЙ БАНК» обумовлено покращенням показників ефективності діяльності, достатніми показниками капіталізації та ліквідності, наявністю фінансової підтримки з боку акціонера та пов’язаних з ним осіб, очікуваним нарощенням статутного капіталу, а також прийнятною структурою та якістю активів. У той же час, актуальною для банку виступає концентрація клієнтського кредитного портфеля та депозитної бази у розрізі ключових контрагентів, а також посилення чутливості банківської системи України до операційного та кредитного ризиків, що зумовлено погіршенням епідеміологічної ситуації в країні та введенням економічних і адміністративних обмежень до економічних суб’єктів та населення.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АТ «СКАЙ БАНК», в тому числі: фінансова звітність за підсумками 2017-2019 рр. та І півріччя 2020 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 330 просмотров, 2 - сегодня |

Оставить комментарий





<