| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Кредобанк приєднався до урядової програми підтримки підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%»

Кредобанк розпочинає роботу в державній програмі підтримки мікро- та малих підприємств «Доступні кредити 5-7-9%», за якою малий бізнес може отримати кредити під 5%, 7% або 9% річних або ж рефінансувати раніше виданий кредит із повною компенсацією відсотків. Відповідна  угода з Фондом розвитку підприємництва була підписана 18 травня. 

Програма «Доступні кредити 5-7-9%» дає можливість новоствореним та діючим малим та мікропідприємствам отримати інвестиційний кредит та кредит на поповнення обігових коштів для реалізації інвестиційного проекту під реальну ставку 5% річних – при річному доході до 50 мільйонів гривень та умові найму не менше 2-х нових працівників протягом кварталу, 7% річних – при доході до 50 мільйонів гривень без умови найму нових працівників та 9% річних – при доході від 50 до 100 мільйонів гривень з додатковим зниженням ставки 0,5% річних за кожне створене в період кредитування робоче місце, але не нижче 5% річних. Компенсації за відсотками надаватиме Фонд розвитку підприємництва. Максимальний термін кредиту – 5 років для інвестицій та 2 роки на поповнення обігових коштів, гранична сума – 3 мільйони гривень.

Кредобанк також надаватиме кредити за антикризовим пакетом програми «5-7-9%», який діє на час карантину та протягом 90 днів з їх відміни. За цим пакетом малі підприємства можуть отримати 5-річні кредити на інвестиційні проекти з виробництва ліків, медичних виробів та обладнання і 2-річні кредити на поповнення обігових коштів для покриття витрат на оплату праці, орендні та комунальні платежі на суму до 3 мільйонів гривень з компенсацією відсотків до рівня 3% річних.

Антикризова програма також дає можливість рефінансувати існуючий кредит із компенсацією від держави повної суми відсотків (до рівня 0% річних для позичальника) до 31 березня 2021 року. Така опція доступна для підприємств з доходом не більше 10 мільйонів євро, що зберегли не менше 60% фонду оплати праці та не менш як 80% чисельності працівників порівняно з 1 березня 2020 року. Сума рефінансованого кредиту не обмежується, але максимальна сума одержаної позичальником державної підтримки за останні 3 роки не може перевищувати еквівалент 200 тисяч євро (з врахуванням компенсації за даною програмою).

«Кредитна підтримка малого і середнього бізнесу є одним із пріоритетів Кредобанку. Банк не припиняв кредитування під час карантину і продовжує брати участь у багатьох державних та міжнародних програмах, які дають можливість здешевити кредити позичальникам. Програма «Доступні кредити 5-7-9%» на сьогодні є одним із найцікавіших інструментів підтримки малого бізнесу, і ми раді приєднатися до неї та пропонувати її умови і своїм клієнтам», — говорить виконавчий директор напрямку корпоративного та малого і середнього бізнесу АТ «Кредобанк» Євген Заіграєв.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9% була запроваджена за ініціативи Президента України та Кабінету Міністрів України для підтримки інвестиційних проектів мікро- та малих підприємств, що сприятиме створенню нових робочих місць, легалізації та розширенню діяльності малого бізнесу, імпортозаміщенню та поверненню трудових мігрантів. Впровадження Програми за дорученням Уряду України здійснює Фонд розвитку підприємництва через банки-партнери, які володіють технологіями та активно кредитують цільову групу програми – мікро- та малі підприємства.

АТ «Кредобанк» заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків та входить до фінансової групи PKO Bank Polski – найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи – найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, найстійкіший з 48 банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (листопад 2018 р.).

Банки партнери програми 5-7-9 станом на сьогодні є: ПриватБанк, Укргазбанк, Альянс банк, Ощадбанк, Укрексімбанк, банк «Львів», ПУМБ, «Райффайзен банк Аваль«.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 584 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<