| RSS

accounting outsourcing in ukraine

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» на рівні uaA

Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» на рівні uaA, прогноз рейтингу «стабільний»

ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» здійснює страхову діяльність з 1999 року. Акціонерами компанії виступають 4 фізичні особи – резиденти України. Свою діяльність страховик здійснює на підставі 17 ліцензій (5 обов’язкових і 12 добровільних видів страхування).

Послуги страхування надаються через головний офіс у м. Київ та агентську мережу, яка налічує понад 130 агентів у 10 областях України. За підсумками 2019 року ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» залучило страхових платежів на загальну суму 64,2 млн грн, що майже дорівнює показнику 2018 року. Пріоритетним для страховика видом страхування залишається медичне страхування. Основна частина премій надходить від страхувальників-фізичних осіб (понад 90% валових премій). За підсумками минулого року ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» здійснило страхові виплати на загальну суму 35,4 млн грн, що на 13,7% менше за обсяг відшкодованих збитків у 2018 році. При цьому майже всі виплати припадають на страхові випадки по медичному страхуванню.

На відміну від попередніх років, основна діяльність страховика у 2019 році була прибутковою – результат від основної діяльності за вказаний період склав майже 9 млн грн. Чистий прибуток ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» за минулий рік становив 7,4 млн грн.

Підтвердження рейтингу обумовлено достатньою диверсифікацією активів, якими представлені страхові резерви, покращенням показників ефективності діяльності, високими показниками капіталізації та платоспроможності – станом на 01.01.2020 р. фактичний запас платоспроможності перевищував нормативний у понад 5 разів. Разом з цим, рейтинг обмежується: концентрацією страхового портфеля в розрізі видів страхування, нестабільністю операційного середовища, мінливістю регуляторного поля, а також чутливістю дохідної бази компанії до зміни ситуації в реальному секторі.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 329 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<