| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Національний банк знизив облікову ставку до 11%.

30 Январь, 2020 | Нет комментариев | Размещено в банк, кредит, НБУ, ставка, Украина

Національний банк знизив облікову ставку на 2,5% з 13,5% до 11% річних. Про це повідомила пресс-служба банку. 

НБУ продовжує пом’якшення монетарної політики, щоб забезпечити інфляцію на рівні цілі 5% та підтримати стійке економічне зростання.

Ціни зростуть на 4,8% за підсумками 2020 року. Цьому сприятиме декілька чинників. На ціні імпортованих товарів відображатиметься минулорічне зміцнення гривні. Невисокі ціни на енергоносії на світових ринках стримуватимуть подорожчання палива в України. Ціни на продовольчі товари ростимуть незначно завдяки поліпшенню врожайності овочів та фруктів.

Економіка ростиме швидше – на 3,5% у 2020 році порівняно з 3,3% у 2019 році. У наступні роки зростання буде близько 4%. Приватне споживання та інвестиції будуть основним рушієм зростання.

Реальні доходи населення будуть зростати досить високими темпами. Тому розрив у заробітних планах порівняно із сусідніми країнами скорочуватиметься. Це збільшуватиме зацікавленість українців у працевлаштуванні в Україні, а не за кордоном.

Національний банк прогнозує зниження облікової ставки до 7% на кінець 2020 року завдяки швидкому поліпшенню макроекономічної ситуації в країні.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 318 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<