| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Укрзалізниця погаcила єврооблігації на $150 млн.

АТ «Укрзалізниця» за підтримки Кабінету Міністрів України своєчасно та в повному обсязі погасило першу частину єврооблігацій на $150 млн та виплатило черговий купонний дохід за ними. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. 

За його словами, своєчасне погашення боргових зобов’язань вкотре підтверджує підтримку залізничної галузі з боку держави та  фінансову стабільність Укрзалізниці. Це демонструє кредиторам відповідальне ставлення держави та компанії до обслуговування власних запозичень. «Укрзалізниця впродовж своєї багаторічної історії, як постійний правонаступник, завжди вчасно та в повному обсязі розраховується за своїми зобов’язаннями», – зазначив Євген Кравцов.

Він також додав, що кредитні ресурси для рефінансування заборгованості були залучені з внутрішнього ринку. Зокрема, їх надали Ощадбанк та Державне агентство інфраструктурних проектів України (Укрінфрапроект). «Запозичення були здійснені в національній та іноземній валюті, завдяки чому були погашені валютні зобов’язання. Це додатково знизило потенційні ризики отримання збитків від курсових різниць», – зауважив керівник компанії

Нагадаємо, що в травні 2013 року Укрзалізниця розмістила дебютний випуск єврооблігацій на $500 млн. Єврооблігації Укрзалізниці, разом із цінними паперами Ощадбанку й Укрексімбанку, були включені в периметр реструктуризації зовнішнього суверенного та гарантованого державою боргу, ініційованої Мінфіном України після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на $17,5 млрд. Графік погашення основної суми позики припадає на 2019-2021 роки: 60% мають бути оплачені у 2019 році, 20% — у 2020 році та 20% — у 2021 році.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 1706 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

1 комментарий to “Укрзалізниця погаcила єврооблігації на $150 млн.”

Трекбеки

  1. JPMorgan выкупил все $350 млн. еврооблигаций Украины – СМИ  

Оставить комментарий





<