| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Аналітичний звіт “Український платіжний ринок в Q1 2012- Q1 2013 рр.”

16 Май, 2013 | Нет комментариев | Размещено в банк, карточки

Протягом останніх 20 років в Україні впроваджуються новітні платіжні технології та продукти, що відповідає сучасним світовим тенденціям. Проникнення базових платіжних продуктів, до яких відносяться поточні рахунки і платіжні картки, в цілому, відповідає регіональним трендам. За окремими інфраструктурними елементами платіжної системи, в першу чергу, кількості банкоматів, Україна входить в ТОП-10 країн Європи. Але безготівкові розрахунки не в повній мірі набули в Україні обсягів, притаманних розвинутим платіжним ринкам. Крім того, не всі переваги заміни безготівковими розрахунками готівкових розрахунків однозначно зрозумілі громадянам та бізнесу. Поширеною є думка про те, що в умовах української податкової системи неможливо легально працювати, і, нібито, саме тому, українські підприємці та підприємства не підтримують розвиток роздрібних безготівкових розрахунків та не спроможні забезпечити зростаючий попит громадян на безготівкові способи оплати товарів та послуг.

Цей звіт, підготовлений на основі відкритих джерел інформації, включаючи інформацію державних органів та банків і ПЦ, членів Асоціації. Ціль звіту – показати результати розвитку платіжного ринку за останні роки і, особливо, останні 5 кварталів, та привернути увагу до окремих питань впровадження в України безготівкових розрахунків із застосуванням платіжних карток.

В процесі опрацювання звіту певні сегменти платіжних продуктів (наприклад, кредитні картки та їх емітенти) та роль окремих учасників ринку не було проаналізовано досить докладно, що буде зроблено в окремих звітах. Спеціальну увагу було приділено учасникам ринку, які найбільшим чином сприяли розбудові платіжної інфраструктури країни, що має бути взято до уваги зацікавленими особами.

Термін «платіжний» в цьому звіті є еквівалентом терміну «безготівковий» та навпаки. Виключенням із загального правила є термін «платіжна картка», який в цьому звіті поєднує картки для різних типів операцій (безготівкових та готівкових, дебетових та кредитних).

Отчет

 

Join the Forum discussion on this post

Оставить комментарий 3465 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<