| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Дайджест банковских новостей — январь 2013 года

2 Февраль, 2013 | Нет комментариев | Размещено в банк, дайджест, Украина

Організаційні зміни в «ОТП Банку»

Керівництвом АТ «ОТП Банк» було ухвалене рішення про об’єднання бізнес-ліній «Роздрібний бізнес» і «Споживче кредитування» в рамках стратегічного проекту налагодження максимально ефективної взаємодії між бізнес-лініями після злиття банку і компанії «ОТП Кредит». У рамках даного проекту, а також у зв’язку з тим, що Член Правління, який очолює роздрібний бізнес, Євген Іванович Настрадін, прийняв рішення з 1 лютого 2013 року продовжити свою кар’єру в іншій фінансовій компанії, новий напрямок очолить Член Правління Володимир Стефанович Мудрий.

Володимир Мудрий приєднався до команди банку в 2005 році і обіймав посаду начальника операційного відділу Волинської філії. У 2010 році він очолив дочірню компанію «ОТП Кредит». 10 липня 2012 пан Мудрий увійшов до складу Правління АТ «ОТП Банк», очоливши напрямок споживчого кредитування.

У «Брокбізнесбанку» новий склад Правління

Для посилення пріоритетних напрямків бізнесу в рамках Стратегії Банку на 2013-2014 роки, Наглядова рада «Брокбізнесбанку» додатково ввела до складу Правління Банку Беркуна Олександра Яковича, директора департаменту інвестиційного бізнесу, та Рогачова Олександра Миколайовича,  директора департаменту корпоративного бізнесу.

VAB банк оприлюднює рішення Лондонського суду щодо С. Максимова

До необхідності такого кроку банк призвела заява С. Максимова про неспроможність менеджменту банку захистити інтереси установи.

16 січня стало відомо, що Високий суд у Лондоні ухвалив рішення про арешт майна міноритарного акціонера, а раніше глави наглядової ради «ВіЕйБі Банку» С.Максимова, на забезпечення позову української фінустанови. Арешт накладений на особисте майно екс-банкіра і більше, ніж 40 компаній, які афілійовані з ним і через які могло відбуватися вимивання грошей з банку.

Ілля Веселий призначений заступником Голови Правління АТ «ІМЕКСБАНК»

Цю посаду він обіймає з 21 січня 2013. Закінчив Донецький національний технічний університет за спеціальністю міжнародна економіка та Донецький інститут підприємництва, отримавши спеціальність менеджмент організації. З 2000-го по 2012 рік працював в  ЗАТ «Перший Український Міжнародний банк», ВАТ «КБ» Надра «, ПАТ «Піреус Банк». До призначення на посаду заступника Голови Правління АТ «ІМЕКСБАНК» обіймав посаду радника Голови Наглядової ради ПАТ «КБ Центр».

 

Спостережна рада затвердила заступника Голови Правління «Південкомбанк»

Наглядова рада ПАТ «КБ «Південкомбанк» затвердила нового заступника Голови Правління — Свиридова Євгена Юрійовича, який працює в банківській сфері більше 14 років і має значний досвід роботи на керівних посадах.
Свиридов О.Ю. буде курирувати питання розвитку корпоративного та роздрібного бізнесу «Південкомбанк»

 

Новий склад Правління «БМ-Банк»

З 29.12.2012р., Зоря Геннадій Леонідович припинив виконання обов’язків Голови Правління. у зв’язку із закінченням чинного контракту. Чорновіл Володимир Васильович обраний Членом Правління Банку строком на 3 роки і призначений з 02.01.2013 р. на посаду заступника Голови Правління та тимчасово виконуючого обов’язки Голови Правління АТ «БМ Банк». Попередні посади, які обіймав Чорновіл В.В.: радник Голови Правління АТ «БМ Банк», Перший Заступник Голови Правління ВАТ «Аграрний комерційний банк».

На Загальних зборах акціонерів  «Інтегралбанк» вирішено відмовитись від об`єднання з банком «Альянс»

Питання приєднання ПАТ «Банк Альянс» до ПАТ «Інтеграл-банк» розглядалося на засіданні Наглядової ради банку, та було ухвалено рішення, що приєднання є недоцільним. Це питання було винесене на голосування на позачергових Загальних зборах, учасники яких  підтримали дане  рішення.

«Експобанк» домовився про залучення 50 млн доларів в 1-му кварталі 2013 року

АТ «КБ «Експобанк» у найближчому майбутньому планує підписати угоду щодо залучення в свій капітал закордонного інвестора. Про це повідомив глава правління АТ «КБ «Експобанк» Гетьманенко Юрій Іванович. За його словами, зараз обидві сторони закінчують усі необхідні юридичні процедури оформлення угоди.

Комерційний банк «Даніель» — відновлення нормального режиму роботи та зміни в складі власників істотної участі.

Національний банк України надав допомогу банку у період складної фінансової ситуації на банківському ринку, і з 3.01.2013 банк працює в нормальному режимі. Його фінансове становище дозволяє виконувати всі зобов’язання та нормативи, встановлені як Національним банком України, так і міжнародними стандартами. На поточні звітно-виборні збори акціонерів винесено питання про збільшення капіталу банку на 70 млн. гривень.

Крім того, до 10,07% голосуючих акцій збільшилась частка участі в банку ТОВ «Пріоритет Україна» ( ЄДРПОУ 38213842) за рахунок придбання 555 223 020 шт. простих іменних акцій Емітента на суму 5 552 230,20 грн. Аналогічно, у зв’язку з придбанням ТOB «Сеніко» (ЄДРПОУ 24085886)  794 611 020 шт. простих іменних акцій Емітента на суму   7 946 110,20 грн., пакет акцій Товариства cклав 10,07% голосуючих акцій.

Власник істотної участі АТ «АРТЕМ-БАНК» збільшив свою долю

Товариству з обмеженою відповідальністю «Парадигма» пакет акцій збільшено на 640 штук. Зараз товариству належить 8 434 000 акцій АТ «АРТЕМ-БАНК», що становить 98,0698 % статутного капіталу

 

Зміна складу посадових осіб ПАТ «Діапазон-Максимум Банк»

Спостережною радою Публічного акціонерного товариства «Діапазон-Максимум Банк» ухвалено рішення про звільнення Половинка Віктора Олександровича з посади члена Правління ПАТ «Д-М Банк».

Кредити

Розпочато программу кредитування малих та середніх підприємств за підтримки KfW

Як повідомляє Національний банк України, Німецько-Український фонд спільно з Кабінетом Міністрів України 29.12.2012 підписали договір з німецькою Кредитною установою KfW про надання позики (10 млн. євро) та гранту (2 млн. євро) для фінансування проекту “Підтримка малих і середніх підприємств України”. Кошти позики спрямовуватимуться на фінансування інвестиційних проектів  через українські банки-партнери, а кошти гранту – на консультаційну підтримку банків-партнерів. Розмір процентної ставки буде визначатись Наглядовою Радою Німецько-Українського фонду під час затвердження кредитних продуктів. Кредити планується надавати малим і середнім підприємствам із чисельністю працюючих до 250 осіб на термін до 5 років та в розмірі, що не перевищує суми, еквівалентної 250 тис. євро.

Статус банка-партнера може набути будь-який український банк, що пройшов процедуру відбору на предмет відповідності загальним вимогам Німецько-Українського фонду, має надійний фінансовий стан та визнає напрям співпраці з малими та середніми позичальниками одним з пріоритетних у своїй діяльності.

За даними НБУ, на даний час до банків-партнерів НУФ входять такі українські банки:
1. ПАТ «Мегабанк».
2. ПАТ «Банк «Київська Русь».
3. ПАТ «Кредитпромбанк».
4. ПАТ «ПроКредит Банк».
5. ПАТ «Український Професійний Банк».
6. ПАТ «Златобанк».
7. ПАТ АБ «Укргазбанк».

«Укргазбанк» приєднався до програми з підтримки системи кредитування у сільській місцевості

«Укргазбанк» приєднався до програми з рефінансування заходів підтримки системи кредитування у сільській місцевості, виконавцем якої є Німецько-Український фонд. Наразі був підписаний кредитний договір щодо виділення банку коштів у розмірі 1,5 млн. євро для надання фінансових послуг для малих, середніх приватних підприємств та фізичних осіб підприємців (МСП) у сільській місцевості України.

 

«МЕГАБАНК» презентував програму «Фінансування енергозберігаючих проектів»

ПАТ «МЕГАБАНК» планує у 2013 р. видати 10 млн. доларів кредитних коштів у межах програми «Фінансування енергозберігаючих проектів». Програма реалізується спільно з фондом Південно-Східної Європи «GGF Southeast Europe» (GGF), який і виділив зазначені кошти в межах п’ятирічної кредитної угоди. «МЕГАБАНК» – перший український банк, із яким GGF реалізує проект в Україні. Планується  видавати по п’ять кредитів на місяць середнім об’ємом у 200 тис. євро кожен. Кредитуватися будуть проекти, спрямовані на підвищення енергоефективності та зниження викидів вуглекислого газу. Кредитні кошти виділяються на 5-7 років. Енергокалькулятор, спеціально розроблений для оцінки скорочення енерговитрат, дозволяє банку здійснювати розрахунок проектів у сумі до 500 тис. євро. У межах технічної допомоги банку компанія «Екологічні системи» (Запоріжжя) буде надавати послугу енергоаудиту, який необхідний для нестандартних проектів і проектів вартістю понад 500 тис. євро. »

«МЕГАБАНК» вже реалізує ряд кредитних проектів за участю міжнародного капіталу. 40% кредитного портфеля банку припадає на малий і середній бізнес. Спільно з «Європейським банком реконструкції та розвитку» (EBRD) реалізується п’ятирічний проект енергозбереження та енергоефективності за програмою UKEEP, у межах якого вже укладено 17 кредитних договорів на 12 млн. доларів.

ЄБРР запустив програму поділу ризиків при кредитуванні закупівель сільськогосподарської техніки

«Європейський банк реконструкції і розвитку» (ЄБРР) спільно з «Райффайзен Банк Аваль», «Райффайзен Лізинг Аваль» і ТОВ «Джон Дір Україна» запустили програму поділу ризиків кредитування сільського господарства із загальною сумою кредитування 50 млн. доларів для закупівлі нового обладнання для аграрного сектора. Компанії-партнери розділять кредитні ризики, що дозволить дрібним і середнім українським компаніям одержати кредитне фінансування до 5 років у гривні або валюті для купівлі обладнання виробництва John Deere з річними ставками у валюті від 1% до 8% і в гривні від 13,5% до 19,8%. Розмір ставки буде залежати від розміру початкового внеску (мінімальний внесок 20%).

«Укрексімбанк» уклав кредитну угоду з «Європейським інвестиційним банком»

«Укрексімбанк» та «Європейський інвестиційний банк» (ЄІБ) підписали кредитну угоду на суму 100 млн. євро. Угода передбачає фінансування проектів, що впроваджуються малими і середніми підприємствами, а також проектів енергоефективного та екологічного спрямування. Субкредити будуть надаватися «Укрексімбанком» кінцевим позичальникам для реалізації інвестиційних проектів, загальна вартість яких не перевищуватиме 25 млн. євро, з обсягом кредиту до 12,5 млн. євро на термін до 15 років.

Підписанням цієї угоди «Укрексімбанк» розпочинає реалізацію вже третьої спільної з міжнародними партнерами програми, що поєднує фінансування проектів у пріоритетних для держави секторах сталої енергетики та малого і середнього бізнесу в Україні. Дві попередні – з «Європейським банком реконструкції та розвитку» та Глобальним фондом кліматичного партнерства – реалізуються з 2012 року.

«Європейський інвестиційний банк» погодив виділення «Промінвестбанку» кредитної лінії обсягом 200 млн. євро

Відповідно до цього рішення, було підписано кредитний договір, в рамках якого «Промінвестбанку» будуть виділятися кредитні кошти строком до 10 років для фінансування окремих проектів клієнтів банку. Лінія призначена для підтримки розвитку приватного сектору економіки, фінансування малих і середніх підприємств, розвитку соціальної та економічної інфраструктури, фінансування проектів енергоефективності та пом’якшення наслідків зміни клімату.

ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» пропонує спеціальні умови на придбання в кредит напівпричепів KOGEL

Компанія «Трансмаркет» та ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» підписали договір про співпрацю, який значно полегшує можливість придбання в кредит напівпричіпної техніки торгової марки KOGEL. Тепер всі юридичні і фізичні особи, які займаються перевезенням вантажів, працюють не менше 12 місяців та мають стійке фінансове становище, можуть придбати техніку ТОВ «Трансмаркет»  під 0% річних у гривні або іноземній валюті (за умови кредитування строком до 12 місяців при початковому внеску не менше 30% для іноземної валюти та 50% для гривні). Строк кредитування — до 60 місяців. Одноразова комісія — 1% від суми кредиту.

«ПРАВЕКС-БАНК» пропонує клієнтам автокредит «ПРАВЕКС Драйв Плюс»
Даний продукт складається з чотирьох опцій, що дозволяють клієнту підібрати найбільш вигідні умови саме для нього: по термінах виплати, можливості оформити автокредит як без застави, так і з заставою. Також, згідно з умовами даного продукту, клієнтові не потрібне обов’язкове оформлення КАСКО і щорічне страхування авто. Але при бажанні клієнт може оформити страховку. Сума автокредиту — від 30 тис. грн. до 200 тис. грн., термін автокредитування — від 6 місяців до 5 років. Кредит видається на автомобілі виробництва країн Європи, Японії, США, Південної Кореї, України, Росії, Китаю. Продукт передбачає мінімальний власний внесок на рівні 40%. Надання власного внеску в такому розмірі опосередковано підтверджує платоспроможність клієнта, що дає можливість надавати кредити без застави. Клієнтам  це дозволяє заощадити на послугах нотаріуса і дає можливість продати свій автомобіль і придбати новий.

 Автоломбард від банку «Капітал»

ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» пропонує кредит під заставу автомобіля під 3% на місяць (36% річних) в гривні. Розмір кредиту — до 60% від ринкової вартості автомобіля. Термін кредитування — до 6 міс. з можливістю пролонгації ще до 6 міс. за умови погашення 20% тіла кредиту. Повернення основної суми заборгованості за кредитом — в кінці терміну кредитування. Відсотки  нараховуються  та сплачуються щомісячно. Існує можливість дострокового погашення кредиту без нарахування штрафних санкцій. На час користування грошовими коштами автомобіль ставиться на стоянку, що охороняється.

Нові ідеї та технології для поліпшення обслуговування клієнтів

«ПриватБанк» запровадив миттєву конвертацію при оплаті картками банку за кордоном
Відтепер при оплаті карткою за кордоном вся сума буде переводитися в гривні за поточним курсом валют «Приватбанку» на момент покупки. Такий порядок дозволить клієнтам уникнути додаткових витрат у разі різкої зміни курсу валюти країни, в якій проведено оплату товарів. Крім того, після проведення оплати клієнти отримають від банку безкоштовне SMS-повідомлення з інформацією про вартість покупки і залишок коштів на картці. «ПриватБанк» також скасував комісію за конвертацію валют при оплаті своїми пластиковими картами товарів і послуг за кордоном. Безкомісійний режим оплати діє для будь-яких платіжних карток банку і в будь-якій країні світу.

 

«Ощадбанк» запустив нову послугу автоматичного обслуговування платіжних карток

З середини січня поточного року держателі платіжних карток, емітованих «Ощадбанком», отримали можливість цілодобово, 7 днів на тиждень, перевіряти баланс на картковому рахунку, залишок коштів на рахунку за послугою «Мобільні заощадження» та заборгованість за кредитною лінією, не користуючись банкоматом та не відвідуючи банківську установу. Для цього достатньо зателефонувати до контакт-центру «Ощадбанку» та скористатись обслуговуванням в автоматичному режимі.

Нова послуга  Universal Bank — підтвердження E-Banking платежів

Починаючи з 21.01.2013, для клієнтів фізичних осіб та ФОП впроваджується послуга «SMS підтвердження» — можливість підтверджувати платежі інтернет-банкінгу за допомогою єдиноразового паролю у SMS повідомленні.

Послуга впроваджується та діє незалежно від послуги сертифікатів на ПК та токенах. Вона не відміняє та не заміняє їх. Підключення та користування послугою не тарифікуються.

Щоб активувати послугу «SMS підтвердження», необхідно скористатися діючим сертифікатом E-Banking або зателефонувати у кол-центр. Активуючи послугу «SMS підтвердження», клієнт повинен розуміти і приймати усі супутні ризики, пов’язані з налаштуваннями безпеки ПК, втратою телефону, доступом до нього третіх осіб, тощо.

Спільна програма лояльності від «Енергобанку» і офіційного дилера SKODA — «Європа Авто».

Партнерська програма ПАТ «ЕНЕРГОБАНК» і ТОВ «Європа Авто» діє в рамках Gold Club Енергобанк і спрямована на збільшення лояльності клієнтів автосалону «Європа Авто». Програма поширюється на всіх нових клієнтів автосалону «Європа Авто» (покупців автомобілів ТМ SKODA), які, купуючи автомобіль, мають можливість отримати банківську карту преміального класу VISA Gold і стати членом Gold Club Енергобанк.

Предмет співпраці «Енергобанку» і салону «Європа Авто» — об’єднання раціональних привілеїв, які отримують клієнти автосалону. У їх числі — всі переваги, які надає міжнародна платіжна система VISA власникам карток категорії Gold, численні дисконти від партнерів «Енергобанку» — готелів, ресторанів, центрів дозвілля і SPA-центрів, а також знижки на додаткове обладнання в автосалоні «Європа Авто», завдяки чому кожен власник автомобіля від «Європа Авто» отримує можливість укомплектувати свій автомобіль за своїм смаком і бажанням. Додаткові привілеї — безкоштовний випуск та обслуговування преміальної картки VISA Gold з мікропроцесором, можливість встановлення кредитного ліміту до 100 000 гривень з пільговим періодом до 55 днів тощо.

(с) Banknews

 

»Главная страница«

Оставить комментарий 2889 просмотров, 2 - сегодня |

Оставить комментарий





<