| RSS

accounting outsourcing in ukraine

ПриватБанк завершив перший квартал 2022 року з прибутком 3,7 млрд грн

14 Апрель, 2022 | Нет комментариев | Размещено в банк, Компании, Отчеты, Украина

ПриватБанк завершив перший квартал 2022 року з прибутком 3,7 млрд. грн. завдяки результатам довоєнних місяців.

З першого дня війни банк тримає лінію фінансової оборони України, забезпечуючи безперебійну роботу сервісів та впроваджує заходи для підтримки клієнтів, відмовившись від значної суми доходу.

На фінансові результати березня суттєво вплинули скасування відсотків по кредитах на картках (1,3 млрд. грн. недоотриманого доходу за місяць), відміна еквайрингових комісій для торгових підприємств та комісій за більшість видів платежів клієнтів (1,1 млрд. грн.). У березні сформовано резерви 0,8 млрд. грн. під кредитні ризики та 0,6 млрд. грн. під втрати готівки через руйнування приміщень та банкоматів. Тому у березні банк визнав збиток на рівні 400 млн. грн.

Незважаючи на роботу в умовах війни, банк залишається операційно прибутковим: чистий результат без впливу резервів під можливі збитки та переоцінки впливу ринкових факторів в березні склав 1,7 млрд. грн. Для порівняння, відповідний показник за січень становив 4,1 млрд. грн.

Кошти клієнтів зросли з початку року на 22 млрд. грн., у березні приріст становив 48 млрд. грн. Чистий кредитний портфель після резервування збільшився за перший квартал на 6 млрд. грн. Банк відновлює кредитування економіки та є лідером урядової програми підтримки агросектору, 88% кредитів у межах якої надано ПриватБанком.

Задля підтримки держави та наближення перемоги ПриватБанк інвестує кошти у військові ОВДП: частка банку складає майже 40% як на первинному, так і на вторинному ринку.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 525 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<