| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Страна в опасности: cекретная докладная министра финансов на имя Тимошенко.

Тимошенко запретила распространять и заставила отозвать письмо министра финансов Виктора Пинзеника к Кабинету Министров. Потому что аналитика и графики в письме говорят об одном — Украина попала в кризис, которого не было с далекого 1994 года. 

До «Економічної правди» потрапив примірник листа на 24 сторінках. Документ, датований 6 січня, підписаний міністром фінансів Віктором Пинзеником. Це доповідна, підготовлена міністром на ім’я Юлії Тимошенко та своїх колег по уряду.
«В Україні ситуація — найгірша в світі»…

«Третина промисловості України зникла!»

«Ми увійшли у надзвичайно серйозну та глибоку кризу»…

 

«-14% ВВП за листопад 2008 року — ось реальна база нашого відліку, нашого стану економіки»…

 

«Прогноз, на якому наполягав Мінфін раніше, -5% ВВП за 2009 рік, зараз уже є занадто оптимістичним. Таких темпів досягнути неможливо»…

 

«Все більше життєво необхідних систем України балансують на грані можливого»…

 

«З чого платити пенсії, звідки візьмуться кошти на зарплати бюджетникам з місцевих бюджетів?»

 

«Країнам з такими проблемами дефіциту бюджету та обсягом позик грошей не позичають»…

 

«Без джерел фінансування залишаються: енергоносії та комунальні платежі у всіх бюджетних сферах, медикаменти, харчування, обслуговування боргу (а це зрозуміла загроза), наука та інше»…

 

«Це параліч інститутів влади»…

Ось лише деякі тези, розкриті у листі. Тобто, на думку Пинзеника, загроза тотального краху всієї української економіки є дуже реальною.

Але, за даними «Економічної правди», прем’єр Юлія Тимошенко повернула міністру його доповідну і заборонила поширювати її серед членів уряду. Після цього, за інформацією джерел, головний фінансист країни зустрічався з президентом, де попередив його про свої економічні прогнози.

Згодом, попередження Пинзеника вже стають реальністю. Бюджет дійсно недоотримає гроші, і взяти їх немає де.

Тому «Економічна правда» оприлюднює кожну сторінку документу. Без перебільшення, саме він сьогодні є найбільшою таємницею уряду.

Можливо, причини, наведені у листі, є основною причиною конфліктів навколо Національного банку та газу.

За інформацією «Економічної правди», Віктор Пинзеник входить до пакету на звільнення з уряду Юлії Тимошенко. Єдине, що стримувало прем’єра останні місяці — на Пинзеника орієнтується 10-15 депутатів БЮТ, і компенсувати ці голоси немає де.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 3052 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<