| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Закон України № 2118: важливо для платників акцизного податку

Законом України від 03 березня 2022 року № 2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 2118), який набрав чинності 07 березня поточного року, встановлено особливості справляння податків і зборів на період до припинення або скасування воєнного стану на території України. 

Звертаємо увагу платників акцизного податку, що зазначеним Законом України підрозділ 10 «Інші перехідні положення» розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено пунктом 69.

Підпунктом 69.4 зазначеного пункту ПКУ встановлено, що на період дії воєнного стану на території України у разі неможливості зареєструвати акцизну накладну в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) дозволяється переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами за наявності товарно-транспортної накладної, яка повинна містити всю інформацію, що має міститися у відповідній акцизній накладній. Акцизні накладні повинні бути зареєстровані в ЄРАН протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні (п.п. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ).

Крім того, п.п. 69.5 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ визначено, що операції з добровільної передачі або відчуження коштів, товарів, у тому числі підакцизних, надання послуг на користь Збройних Сил України та підрозділів територіальної оборони без попереднього або наступного відшкодування їх вартості не вважаються операціями з реалізації для цілей оподаткування.

Закон України № 2118 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» від 07.03.2022 № 48 та розміщено на офіційному вебпорталі Верховної Ради України.

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 361 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<