| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Укрексімбанк отримав 185,5 мільйонів гривень з реалізації майна ТОВ «Фалбі»

5 Июнь, 2020 | Нет комментариев | Размещено в банк, кредит, Украина

Державний Укрексімбанк вдало завершив перший етап стягнення боргу з одного з найбільших проблемних позичальників – ТОВ «Фалбі». 4 червня на відкритому аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ») реалізовано сучасний логістичний комплекс зі спеціалізованим обладнанням для фармацевтичної галузі. 

Продаж здійснювався в рамках виконавчого провадження з метою погашення Укрексімбанку заборгованості товариства «Фалбі». Фінальна зведена ціна об’єкту (земельного майданчика, складського комплексу та його обладнання і устаткування) становила 145 453 100 гривень.
Нагадаємо, тижнем раніше ще за 40 мільйонів гривень СЕТАМ продав дев’ять аптек цієї мережі, розташованих у м. Києві.

Позичальник припинив виплати за кредитом ще у 2014 році, і з тих пір заборгованість за кредитними зобов’язаннями перед банком досягла 1 мільярду гривень. Протягом наступних двох років Укрексімбанк намагався знайти шляхи для реструктуризації, яка б дозволила компанії плавно вийти з дефолтного стану. Проте всі пропозиції виявилися марними, тому було розпочато стягнення заборгованості в судовому порядку.

«Весь цей час боржник всіляко намагався затягнути судові справи, неодноразово зривав торги і з метою уникнення вчорашнього аукціону відкрив провадження про фіктивне банкрутство. Але результатом фахових дій Укрексімбанку в ефективній співпраці з Державною Виконавчою службою та ДП СЕТАМ стало проведення відкритого конкурсу під контролем громадськості. Сума, виручена в результаті торгів, перевищила оціночну вартість, а значить державі вже компенсовано більше коштів. Втім, нагадаю, борг цього позичальника ще далеко не закритий і ми будемо продовжувати займатися ним аж до повернення останньої копійки. Уникнути цього йому не допоможуть жодні хитрощі чи навіть закордонне резидентство.

Хотів би акцентувати, що державний Укрексімбанк поза політикою, кулуарними домовленостями та групами впливу. Для нас є лише свідомі клієнти та недобросовісні позичальники. Ми повністю відкриті до діалогу з кожним першим, хто опинився у складній ситуації та потребує підтримки. І принципово жорстко діятимемо з другими у будь-який наявний у правовому полі спосіб. Всі спроби уникнути відповідальності за фінансовими зобов’язаннями перед державою будуть припинятися», – прокоментував результати торгів Голова Правління АТ «Укрексімбанк» Євген Мецгер.

(с) Banknews

 

»Главная страница«

Оставить комментарий 500 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<