| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Какой размер авансовых взносов для ФОП-единщиков установлен в 2018 году

21 Февраль, 2018 | 2 комментариев | Размещено в налогообложение, Украина, финансы

ФОП, пребывающие на упрощенной системе налогообложения и являющиеся плательщиками единого налога первой и второй групп, обязаны осуществлять уплату авансовых взносов с учетом размера минимальной заработной платы и прожиточного минимума. Такое разъяснение изложено в сообщении главного управления ГФС в Днепропетровской области.

Как сообщается, плательщики единого налога первой и второй групп уплачивают единый налог путем осуществления авансового взноса не позднее 20 числа (включительно) текущего месяца.

Такие плательщики единого налога могут осуществить уплату единого налога авансовым взносом за весь налоговый (отчетный) период (квартал, год), но не более чем до конца текущего отчетного года.

С 1 января 2018 года прожиточный минимум для трудоспособных лиц равен 1762 грн., минимальная заработная плата – 3723 грн.

Следовательно, для ФОП первой группы фиксированная ставка авансовых взносов, установленная в пределах 10 % от прожиточного минимума, и с 1 января 2018 года составляет не более 176,20 грн. за календарный месяц, для ФОП второй группы – в пределах 20 % от минимальной заработной платы, то есть не более 744,60 грн. за календарный месяц.

Здесь о том  какие Ставки единого налога и ЕСВ для предпринимателей в 2018 году 

(c) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 644 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

2 комментариев to “Какой размер авансовых взносов для ФОП-единщиков установлен в 2018 году”

  1. admin:

    Виправлення помилок у звіті з єдиного внеску фізичними особами – підприємцями

    http://www.Paudis.com.ua повідомляє, що усунення помилок, допущених, зокрема, фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП) у Звіті про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (далі – Звіт) здійснюється з урахуванням вимог наказу Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (зареєстровано у Міністерстві юстиції України 23.04.2015 за № 460/26905) із змінами, яким затверджено Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Порядок № 435)
    Так, відповідно до розділу V «Виправлення помилок» Порядку № 435 у разі виявлення помилки у Звіті до закінчення строку подання Звіту ФОП – страхувальник повторно формує та подає Звіт у повному обсязі до органу доходів і зборів за основним місцем обліку за формою згідно з додатком 5 до Порядку № 435.
    Чинним вважається останній електронний або паперовий Звіт, поданий таким страхувальником до закінчення строків подання звітності, визначених Порядком № 435, який пройшов всі контролі при завантаженні до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб.
    Якщо страхувальником до закінчення строку подання Звіту подаються за поточний звітний період лише окремі таблиці Звіту із зазначенням типу форми «скасовуюча», «додаткова», цей Звіт не вважається Звітом і вважається таким, що не подавався.
    Слід зазначити, що Звіти мають бути подані за формою, що діє з 01.08.2018.
    Звертаємо увагу, що за неподання, подання не за встановленою формою звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подання недостовірних відомостей, що використовуються в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, інших відомостей, передбачених Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464), страхувальники несуть фінансову та адміністративну відповідальність відповідно до ст. 25 Закону № 2464 та ст. 165¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х із змінами та доповненнями.

  2. admin:

    Граничні строки подання податкової декларації
    у разі припинення ФОП підприємницької діяльності

    Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) на загальній системі оподаткування, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням, подають ліквідаційні податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) щодо отриманих доходів востаннє за звітний період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.
    У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.
    Норми визначені п. 177.11 ст. 177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
    У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП, які є платниками єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому відповідним контролюючим органом отримано від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення (п. 294.6 ст. 294 ПКУ)
    ФОП, які застосовували спрощену систему оподаткування, подають податкові декларації платника єдиного податку востаннє за податковий (звітний) квартал, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу відповідно до п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 ПКУ.

Оставить комментарий





<