| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Форум

Добро пожаловать, гость 

Показать / спрятать

Добро пожаловать, гость! Для участия в форуме требуется регистрация.





Страниц: [1]
Автор Тема: ПАТ КБ "Хрещатик" віднесено до категорії неплатоспроможних
admin
Администратор
Сообщения: 1396
Permalink
Сообщение ПАТ КБ "Хрещатик" віднесено до категорії неплатоспроможних
 April 6, 2016, 12:06
Цитата

Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 05 квітня 2016 року Правління Національного банку України прийняло постанову № 234 "Про віднесення ПАТ КБ "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних".
Національний банк наголошує, що 98,7% (304 тисячі осіб) усіх вкладників ПАТ КБ "Хрещатик" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

"В кінці минулого тижня ситуація з ліквідністю банку різко погіршилася. Через брак коштів банк почав затримувати платежі і без допомоги з боку акціонерів не міг впоратися із ситуацією. Національний банк проводив переговори з акціонерами, проте вони не дали належного результату. Зважаючи на це та порушення ПАТ КБ "Хрещатик" нормативів ліквідності та капіталу, Правління Національного банку визнало його неплатоспроможним", - зазначила заступник Голови Національного банку Катерина Рожкова.

Вона нагадала, що КМДА ухвалила рішення про внесення капіталу в банк обсягом 150 млн. грн. Проте ця сума мала надійти до капіталу банку після аналогічної дії з боку мажоритарних акціонерів, які не виконали своєї частини домовленості.

Варто наголосити, що в результаті проведеної Національним банком у 2015 році роботи структура власності банку визнана прозорою. Кінцевими власниками банку є Андрій Іванов (37,44%), територіальна громада міста Києва в особі КМДА (25%), Микола Солдатенко (24,24%) та низка міноритарних власників.

Згідно з вимогами статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі зменшення розміру регулятивного капіталу або нормативів капіталу банку до однієї третини від мінімального рівня, установленого законом та/або нормативно-правовими актами Національного банку України.

Нагадаємо, що на початку лютого ПАТ КБ "Хрещатик" отримав короткостроковий кредит на підтримку ліквідності від Національного банку обсягом 190 млн. грн. під заставу ОВДП. Це єдина заборгованість, що має банк перед регулятором.

Страниц: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Версия: 1.0.34 ; Страница загружена за 0.022 секунд.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий
4131205 просмотров, 279 - сегодня

Комментарии закрыты.





<