| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Підтримка економіки та довіра клієнтів — результати роботи ПриватБанку у першому півріччі

15 Июль, 2022 | Нет комментариев | Размещено в банк

Зважаючи на воєнний стан в Україні та комплекс заходів, спрямованих на підтримку держави, клієнтів і співробітників, банк завершив перше півріччя з прибутком 6,3 млрд грн (що майже вдвічі менше фінрезультату за аналогічний період 2021 року 11,6 млрд грн).  За період війни обсяги недоотриманих доходів від банківської діяльності, перш за все доходів від комісійних операцій та процентних доходів за кредитами, оцінюється на рівні 5,5 млрд грн. 

Фінансовий стан більшості клієнтів та їхні можливості обслуговувати свої зобов’язання, в свою чергу, обумовлює підвищені кредитні ризики та необхідність формування резервів під них. Попри значні резерви під кредитні ризики (6,9 млрд грн за 6 місяців 2022 року), рівень проблемних кредитів ще не до кінця визначений як на рівні банку, так і на рівні всієї банківської системи України.

Банк адаптувався до нової реальності — ефективне управління операційними витратами банку забезпечили економію витрат за 6 місяців 2022 року на 11%, враховуючи додаткові витрати, що спрямовані на забезпечення надійності інформаційних систем банку та переведення їх на хмарну архітектуру, а також системні заходи задля підтримки, захисту та релокації співробітників. Також з початку війни банк направив понад 70 млн гривень на благодійність, надаючи адресну допомогу захисникам України.

За перше півріччя 2022 року кредитний портфель банку (без кредитів, пов’язаних з минулими власниками), збільшився на 16% (вартість грос). Ми підтримуємо економіку як за рахунок розвитку програм кредитування сільгоспвиробників та критично важливого для України бізнесу — на 9,1 млрд грн, так і збільшення кредитування фізичних осіб на 3,5 млрд грн. Банк готовий підтримати клієнтів при виході із кредитних канікул, розробивши програми реструктуризації як для масового сегменту, так і для корпоративних клієнтів.

Завдяки зміцненню довіри клієнтів, сучасному сервісу та безперебійній роботі мережі обслуговування, з початку року ПриватБанк наростив обсяги коштів клієнтів на 61 млрд грн, або 19%. На фоні воєнних дій строкові депозити мають тенденцію до зменшення (-12,6%), натомість залишки на поточних рахунках клієнтів зросли на 34%, або на 73,8 млрд грн.

(c) Banknews

 

»Главная страница«

Оставить комментарий 1196 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<