| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Україна увійшла в ТОП-10 європейських країн за кількістю платежів за допомогою носимих пристроїв

29 Ноябрь, 2019 | Нет комментариев | Размещено в банк

Тренд на оплати носимими пристроями продовжує набирати популярність в Європі: понад 30 видів пристроїв, що підтримують платежі, — годинників, браслетів тощо — доступні вже у 26 країнах Європейського Союзу. За кількістю платежів за допомогою носимих пристроїв на першому місці знаходяться Нідерланди — третина (33%) таких транзакцій в Європі у 2019 році здійснені в цій країні. Друге місце займає Великобританія (18%), третє — Швейцарія (8%). Україна увійшла в ТОП-10 європейських країн за кількістю NFC-платежів носимими пристроями.

Якщо говорити про світовий рейтинг, то такими пристроями найбільше розраховувались в Австралії, на другому місці — Нідерланди; США посіли восьме місце. Кількість безконтактних платежів носимими пристроями в Європі продовжує впевнено зростати: загальна кількість транзакцій у Європі в 2019 році майже в 20 разів більша, ніж у Північній Америці.

«Ми раді бачити, як українці легко переходять на нові способи оплат, що вписуються в їх цифровий спосіб життя. Щомісяця українці вже роблять кілька десятків мільйонів транзакцій за допомогою NFC цифрових гаманців. А сьогодні Україна увійшла в ТОП-10 європейського рейтингу країн за кількістю платежів носимими пристроями,  відмітив Юрій Батхін, віце-президент з розвитку бізнесу  Mastercard в Україні.  Така популярність нових способів оплат напряму пов’язана з їх зручністю та безпечністю для користувачів».

Збільшенню кількості розрахунків за допомогою носимих пристроїв сприяє їх популярність серед користувачів і розвиток інфраструктури прийому платежів. Так, в Європі сьогодні кожен п’ятий дорослий носить смарт-годинник або фітнес-браслет. За прогнозами, до 2020 року світовий ринок носимих пристроїв сягатиме 30 млрд євро. Безконтактні платежі також проникають в наше життя: 61% всіх транзакцій в фізичних торгових точках Європи безконтактні, що на 23% більше, ніж на початок 2018 року. В Україні ж частка безконтактних оплат картками й гаджетами серед всіх розрахунків на платіжних терміналах становить майже 30%.

За той же період помітно збільшилася  з 42% до 70%  інфраструктура з прийому безконтактних платежів в європейському ритейлі. А в Україні вже 86% POS-терміналів безконтактні.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 529 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<