| RSS

accounting outsourcing in ukraine

ЗВР Украины выросли в 2015 году на 76,6% до 13,3 млрд. долл.

12 Январь, 2016 | 2 комментариев | Размещено в банк

За попередніми даними міжнародні резерви України на 01 січня 2016 року становили 13 млрд. 300 млн. дол. США в еквіваленті. За 2015 рік обсяг резервів збільшився на 77% або на 5 млрд. 767 млн. дол. США. Визначальну роль у збільшенні резервів за минулий рік грало надходження фінансової підтримки від Міжнародного валютного фонду та пов’язаного офіційного фінансування. Крім того, для поповнення резервів Національний банк України купував іноземну валюту безпосередньо на міжбанківському валютному ринку та під час валютних аукціонів, запроваджених у вересні 2015 року.

Протягом грудня міжнародні резерви зросли на 152 млн. дол. США. Це відбулося завдяки проведенню Національним банком валютних аукціонів. Під час аукціонів у грудні Національний банк придбав 120.0 млн. дол. США. С урахуванням продажу 28.6 млн. дол. США чиста купівля валюти Національним банком під час аукціонів становила 91.4 млн. дол. США.

Також нарощуванню резервів протягом останнього місяця року сприяли надходження з інших джерел. Зокрема, 88.7 млн. дол. США – від операцій swap з китайськими юанями, 11.3 млн. дол. США (в еквіваленті) – на користь Уряду від Єврокомісії.

Зростання резервів відбулося, незважаючи на необхідність здійснити платежі Уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. На ці цілі у грудні було витрачено 196.40 млн. дол. США (крім платежів на користь МВФ), у тому числі 162.0 млн. дол. США – на погашення та обслуговування за державними цінними паперами. Також 173.5 млн. дол. США було спрямовано на платежі Уряду та Національного банку на користь МВФ.

За результатами року обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України.

Join the Forum discussion on this post

Оставить комментарий 1207 просмотров, 1 - сегодня |
Follow Discussion

2 комментариев to “ЗВР Украины выросли в 2015 году на 76,6% до 13,3 млрд. долл.”

  1. admin:

    По состоянию на 1 октября 2019 года международные резервы Украины, по предварительным данным, составили $21,4 млрд (в эквиваленте).

    Об этом сообщает пресс-служба Национального банка (НБУ).

    В сентябре резервы уменьшились на 2,6% из-за значительных объемов погашений по государственному долгу.

    В целом динамику резервов в течение месяца определяли операции по управлению государственным долгом. Всего за прошлый месяц правительство и НБУ уплатили за обслуживание и погашение государственного и гарантированного государством долга в иностранной валюте $1,9 млрд (в эквиваленте).

    Из этой суммы $1,2 млрд направлено на обслуживание и погашение еврооблигаций, $560,9 млн было уплачено по обязательствам перед Международным валютным фондом, остальное – по другим обязательствам перед иностранными кредиторами и международными финансовыми организациями.

    Эти расходы были частично компенсированы поступлениями от размещения правительством облигаций внутреннего государственного займа, номинированных в валюте, на сумму $546,9 млн;

    Также на динамику повлияла благоприятная ситуация на валютном рынке, обусловленная прежде всего двумя новыми фундаментальными факторами – устойчивым притоком средств нерезидентов в гривневый государственный долг и рекордным ростом урожайности зерновых в Украине. В частности, $650,3 млн было куплено при осуществлении интервенций по единому курсу и $280 млн – по выбору лучшего курса. Валютных интервенций по продаже валюты в течение месяца Национальный банк не осуществлял;

    Еще одним фактором стала переоценка финансовых инструментов (изменение рыночной стоимости и курса гривны к иностранным валютам). В прошлом месяце их стоимость уменьшилась на $80,8 млн (в эквиваленте).

    Такой объем международных резервов покрывает 3,4 месяца будущего импорта, что является достаточным для выполнения обязательств и текущих операций Правительства и Национального банка.

  2. admin:

    Станом на 1 липня 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 28 357,7 млн дол. США (в еквіваленті).
    Такий обсяг покриває 4,3 місяці майбутнього імпорту. Цього достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й НБУ.
    ⬆ Упродовж червня резерви зросли на 2%. Причина – валютні надходження на користь уряду та інтервенції Національного банку, що компенсували погашення зовнішніх та внутрішніх зобов’язань держави.

Оставить комментарий





<