| RSS

accounting outsourcing in ukraine

ФГВФО намагається заволодіти контрольним пакетом акцій Київського ювелірного заводу

Через судові процедури, що розпочалися у  Господарському суді міста Києва, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у не публічний спосіб намагається заволодіти контрольним пакетом акцій Київського ювелірного заводу, який є заставним майном ТОВ «Висока Вежа» — одного з найбільших позичальників кредитів у банку «Таврика» та оцінюється у суму приблизно 300 млн. доларів США. Як заявляють представники ініціативної групи вкладників банку «Таврика», господарчий судовий процес проходить у Києві навіть незважаючи на те, що з приводу умисного доведення банку «Таврика» до банкрутства, заволодіння майном вкладників в надзвичайно великих розмірах порушене кримінальне провадження та слідчим відділом Шевченківського РУ ГУ МВС України в місті Києві проводиться досудове розслідування. 

За словами представника ініціативної групи Олени Федорової, вкладників банку обурює той факт, що суддя Господарського суду міста Києва Людмила Шкурдова,  яка мала б об’єктивно підійти до справи та залучити в якості третьої сторони представників від вкладників, заздалегідь усі їхні клопотання та позовні заяви відхилила. Зі свого боку, уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на  ліквідацію в АТ «Банк» «Таврика» Наталя Соловйова також повністю ізолювалася від  вкладників. «Нам невідомо за яким планом проходить ліквідаційна процедура, оскільки спілкування з жодним з вкладників Н. Соловйова уникає. Тож, вважаємо, що за допомогою Господарського суду міста Києва та Фонду гарантування вкладів у непрозорий спосіб відбувається не лише пограбування майна банку, але й здійснюється замах на життя вкладників, 80 відсотків з яких складають інваліди та пенсіонери, оскільки заощадження та відсотки у повному обсязі їм до цього часу не повернуті» — зазначає вона.

За інформацією ініціативної групи, у грудні 2012 року, коли вкладникам фінустанови відмовляли у повернені депозитів та не сплачували відсотки за ними,  між ПАТ «Банк» «Таврика» та ТОВ «Висока Вежа» був укладений кредитний договір на суму 1, 199  млрд. гривен, заставним майном якого  й стали акції ПАТ «Київського ювелірного заводу».  Це  відбувалося у таємний спосіб і у той час, коли  у самому банку «Таврика» здійснювалася перевірка з боку НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. А вже наступного дня Постановою НБУ банк «Таврика» було оголошено неплатоспроможним та до нього була введена тимчасова адміністрація в особі начальника відділу тимчасової  адміністрації та ліквідації неплатоспроможних банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Наталі Соловйової.

Всеукраїнська громадська організація
СОЮЗ ЗАХИСТУ ПРАВ ВКЛАДНИКІВ БАНКУ «ТАВРИКА»
Тел.: 067-447-14-69, 0672326363
E-mail: onlyviktor@gmail.com

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 629 просмотров, 1 - сегодня |

Оставить комментарий





<