| RSS

accounting outsourcing in ukraine

Mastercard та Банк Восток запустили безготівкову оплату проїзду в одеських трамваях

Мешканці та гості Одеси відтепер можуть в один дотик безготівково оплачувати проїзд у трамваях міського маршруту №21 (Міський трамвайний маршрут №21 проходить від площі Тираспольська до станції Одеса-Застава ІІ.). Усі трамваї маршруту оснастили валідаторами для безготівкової оплати — пасажири можуть сплатити за проїзд безконтактною карткою будь-якого банку світу різних платіжних систем або пристроєм із NFC. Проект реалізований у партнерстві Mastercard, Банку Восток та за підтримки КП «Одесміськелектротранс» і Одеської міської ради.

Для оплати проїзду пасажиру достатньо піднести безконтактну банківську картку чи платіжний пристрій до жовтого валідатора та дочекатись звукового й світлового сигналу. Після підтвердження здійсненої оплати валідатор надрукує чек-квиток. Вартість проїзду становить 5 гривень, будь-які додаткові комісії при безготівковому розрахунку — відсутні. Лише за перші два тижні роботи у трамваях було здійснено більше 1000 безконтактних оплат банківськими картками та платіжними пристроями.

«У рамках концепції smart city Mastercard вже понад п’ять років впроваджує безконтактну технологію там, де особливо важлива швидкість, зручність та безпека розрахунків. Безконтактні оплати у транспорті стають невід’ємною частиною комфорту повсякденного життя містян, а також інвестицією у туристичну привабливість самого міста. Ми переконані, що в Одесі, одному із улюблених туристичних міст України, рішення матиме значну популярність і зробить оплату проїзду у міських трамваях комфортнішою як для мешканців, так і для гостей», — зазначив Юрій Батхін, віце-президент із розвитку бізнесу Mastercard в Україні.

Банк Восток виступив банком-еквайром проекту.

«Поширення безконтактних оплат  одне з наших важливих завдань. Запит на розрахунки за допомогою смартфонів зараз дуже актуальний  це швидко, зручно і безпечно. У нас вже є позитивний досвід з фунікулером  з моменту встановлення валідатора, більше 50% оплат здійснено безконтактно. Ми спостерігаємо, як у великих містах України впроваджуються нові способи оплати проїзду і сподіваємося, що скоро громадський транспорт в Одесі теж буде оснащений подібними рішеннями», — прокоментувала заступник Голови Правління Банку Восток Лія Мороховська.

«Ми хочемо акцентувати увагу на тому, що дана ініціатива не є впровадженням електронного квитка, як багато хто думає. Проте, це наш черговий крок на шляху переведення взаємин між пасажирами і «Одесміськелектротранс» на безготівкову основу», — зазначив виконуючий обов’язки директора Департаменту міського господарства Дмитро Жеман.

В Одесі перше рішення для безготівкової оплати проїзду Mastercard у партнерстві з Банком Восток та за підтримки КП «Одесміськелектротранс» реалізували у жовтні 2018 року. На верхній та нижній станціях фунікулера, що знаходиться біля Потьомкінських сходів, було встановлено 4 валідатори для оплати проїзду безконтактною карткою чи за допомогою гаджета з NFC. За півтора роки роботи рішення пасажири фунікулера здійснили понад 40 тисяч  оплат картками з 53 країн світу.

В Україні рішення для безготівкових оплат від Mastercard також доступні у транспорті Києва, Львова, Мукачева, Івано-Франківська та інших міст.

(с) Banknews

»Главная страница«

Оставить комментарий 737 просмотров, 2 - сегодня |

Оставить комментарий





<